Hendes Majestæt Dronningen er ny protektor for Diakonissestiftelsen

30. maj 2024
Hendes Majestæt Dronningen. Foto: Stine Heilmann.

Hendes Majestæt Dronningen. Foto: Stine Heilmann

Kongehuset fortsætter som protektor for Diakonissestiftelsen. I dag, d. 30. maj 2024, har hoffet udsendt en officiel meddelelse om, at H.M. Dronningen afløser H.M. Dronning Margrethe som protektor for stiftelsen. 

Med H.M. Dronningen som protektor for Diakonissestiftelsen fortsætter Kongehuset en tradition, der går tilbage til 1860’erne. Diakonissestiftelsen blev grundlagt i 1863 af Dronning Louise, gift med Kong Christian 9. Ved sin død sikrede hun, at Kong Christian 9. indtrådte som protektor. Siden da har Diakonissestiftelsen været under Kongehusets protektion. 

I forbindelse med H.M. Dronning Margrethes abdikation i år, besluttede Kongehuset at revurdere den samlede protektionsportefølje. Og nu er det så blevet offentliggjort, at Kongehusets protektion af Diakonissestiftelsen fortsætter. 

Derfor er det med en særlig glæde, at man har modtaget beskeden fra hoffet. Formand for Diakonissestiftelsens bestyrelse, Mogens Madsen udtaler: 

 ”Jeg er stolt og beæret på Diakonissestiftelsens vegne over, at vi fortsætter vores nære tilknytning til Kongehuset. Det er et bånd, der er knyttet gennem mange år, og vi ser det som en stor hæder, at vi med Hendes Majestæt Dronningen som protektor bevarer og udvikler denne relation.”

Kongehusets pressemeddelelse kan læses her.