Emmauskirken

Emmauskirken er Diakonissestiftelsens hjerte. Vores over 140 år gamle kirke har altid været fast samlingspunkt i det daglige liv på Diakonissestiftelsen og indgår som fast ressource i vores ydelser på f.eks. plejehjem og hospice.

Udover de almindelige kirkelige aktiviteter med to præster og et stort antal frivillige står kirken også for daglig morgensang, sansegudstjenester for demente, samtaler med ansatte og brugere, arrangementer for børneinstitutioner, biograf for studerende og filminteresserede, refleksionsrum, foredrag, koncerter med mere. Læs mere om arrangementerne på dette link.

Kalenderen

Højmesse ved Lene Suh Nicolaisen

Eksistens med demens

Et gratis e-læringsværktøj fra Diakonissestiftelsen skal lære plejehjemspersonale at tage medejerskab for kirkens aktiviteter og gøre præster klogere på, hvad demens er, og hvordan man møder mennesker med demens på en værdig måde.

Klik på linket og bliv klogere >>


Klik på billedet og prøv e-læringsværktøjet. Det er rettet mod præster og plejehjemspersonale, men alle kan blive klogere på at møde mennesker med demens på en værdig måde.

Om Emmauskirken

Som virksomhedskirke har Emmauskirken en helt særlig funktion på Diakonissestiftelsen. Her markeres stedets mærkedage, og der foregår arrangementer af meget forskellig karakter for stedets ansatte, studerende, frivillige, børneinstitutioner, lejere eller beboere i vores seniorboliger. Samtidig udgør det smukke kirkerum rammen for gudstjenester og kirkelige handlinger. 

Der er intet sogn tilknyttet kirken, men alle er altid velkomne, også selvom man ikke har tilknytning til Diakonissestiftelsen. Emmauskirken er en privat kirke og modtager derfor ingen offentlige tilskud.

Læs mere om Emmauskirken på dette link.

På billedet kan man se Grøn Kirkes logo.

 

Grøn Kirke

Emmauskirken blev i 2020 optaget på Danske Kirkers Råds liste over medlemmer af Grøn Kirke. Optagelsen er resultat af en målrettet indsats i kirken med at bidrage til Diakonissestiftelsens overordnede arbejde med en bæredygtig bundlinje - både økonomisk, social og miljømæssig.

Du kan læse mere om Grøn Kirke via linket her

Artikler om Emmauskirken

Omtaler af præst Jan Nilsson og forstanderinde søster Merete Pelle Poulsen

Kontakt

Adresse:
Peter Bangs Vej 3C
2000 Frederiksberg

Postadresse:
Diakonissestiftelsen
Emmauskirken
Peter Bangs Vej 5B
2000 Frederiksberg

 

 

 

Jan Nilsson

Jan Nilsson

Præst, leder af Kirke og diakoni
T: 20 62 45 03
E: jnni@diakonissen.dk

Lene Suh Nicolaisen

Lene Suh Nicolaisen

Præst
T: 38 38 41 50
E: lsni@diakonissen.dk

Christine Eggert

Christine Eggert

Kirkemusiker
T: 53 52 02 27
E: cheg@diakonissen.dk