Gør en forskel

Bliv frivillig på Diakonissestiftelsen

  • Vil du gøre noget godt for andre?
  • Vil du være del af et værdifuldt fællesskab?
  • Vil du investere i egne kompetencer?

Som frivillig kan du være med til at gøre en stor forskel for andre - samtidig bliver du del af et unikt fællesskab, får nye kompetencer og masser af oplevelser.

Diakonissestiftelsen er en stor organisation med over 250 frivillige, og du har mulighed for engagere dig indenfor mange områder.

Coronavirus

Diakonissestiftelsen følger spredningen af ny coronavirus (COVID-19) og udviklingen i det nationale beredskab nøje og følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området.

Læs om Diakonissestiftelsens beredskab her (opdateret 26. okt. 2020)

Få inspiration til dit frivillige arbejde: Send en SMS med teksten DST FRIVILLIG til 1999. Så sender vi dig en besked med et link, hvor du kan læse om, hvor og hvordan du kan give en hånd på Diakonissestiftelsen.

#Aktiviteter

 
 
Loppeshoppen
Der er mange forskellige måder at være frivillig i genbrugsbutikken Loppeshoppen. Du kan betjene kunder, sortere tøj eller være kreativ.
Mere om Loppeshoppen


Mentor for studerende
Som mentor er du med til at give et frirum til en elev under uddannelse. En faglig baggrund er ikke en forudsætning - det kræver frem for alt lyst til at være der for et andet menneske.

Psykiatrisk bofælleskab
I botilbud i Gentofte er du som frivillig med til at skabe en god atmosfære til stor glæde for medlemmerne. Du kan også hjælpe til med at arrangere aktiviteter som skak, billard eller andre fælles oplevelser. 
Bo- og dagtilbud i GentofteHospice
Frivillige på hospice har først og fremmest en værtsrolle - de tager imod besøgende, viser til rette og hjælper med at holde orden. De frivillige er i høj grad med til at give hospice en varm og tryg atmosfære. 
Mere om hospice


Plejehjem
Cykleture, litteratur, bankospil, aftenkaffe, dans og film. Bliv frivillig på et af vores to plejehjem i Gentofte og på Frederiksberg:
Salem
Søster Sophies Minde

GIVRUM
Kreative og sociale fællesskaber hvor der især arbejdes med redesign af gamle, brugte materialer.
Bliv frivillig i et af værkstederne; der er flere at vælge mellem.
GIVRUMEmmauskirken
I Emmauskirken kan man være frivillig ved gudstjenester som kirketjener, kordegn eller i koret. Vi har også brug for frivillige i filmklubben 'DiaKino' eller i Kor for psykisk sårbare.
Mere om Emmauskirken


Hjemmehjælp
Har du lyst til at gå ture, blive besøgsven, hjælpe med at handle eller på anden vis være med til at skabe livskvalitet for ældre mennesker, der bor i eget hjem?
Mere om Hjemmeplejen

Projektfrivillighed – brænder du inde med en god idé, der kan komme sårbare eller udsatte til gode, eller som passer perfekt ind i vores områder indenfor genbrug, sociale fællesskaber, ældre, børn og uddannelse? Så kontakt: idap@diakonissen.dk

Nyheder

FrivilligLaboratoriet

FrivilligLaboratoriet er et projekt på Diakonissestiftelsen, støttet af Trygfonden, hvor vi udvikler og tester metoder for samarbejde med frivillige. Diakonissestiftelsen har en lang tradition for at samarbejde med frivillige for at sikre den menneskelighed og nærhed, der er behov for i livets mange faser. Men som samfundet udvikler sig, ændres den måde som frivillige ønsker at engagere sig på, og derfor har vi valgt at undersøge, hvordan vi fortsat kan være et sted, hvor frivillige trives, og hvor de frivilligdrevne aktiviteter gavner brugerne bedst muligt.

Den 9. november 2016 holdt FrivilligLaboratoriet konference på Diakonissestiftelsen. Her blev der sat fokus på samarbejdet med frivillige og den strategiske indsats, som frivilligheden er og skal være, og det blev præsenteret helt nye pejlemærker, der kan fortælle, om en organisation eller institution er dygtig til at samarbejde med frivillige. Læs mere:

Vil du vide mere?

Ida Vestergaard Petersen

Ida Vestergaard Petersen

Frivillighedskonsulent
T: 38 38 41 52
E-mail: idap@diakonissen.dk