Inden du søger optagelse

Inden du søger optagelse, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om du søger optagelse på et grundforløb eller et hovedforløb.

Grundforløb

Vil du starte på Grundforløb 1 eller Grundforløb 2, skal du søge ind via Optagelse.dk til en ungdomsuddannelse. Husk at vælge Diakonissestiftelsen som din 1. prioritet: ellers får vi ikke din ansøgning.

Næste Grundforløb 2 starter den 14. august 2024. 

Søg optagelse her:

Du kan søge optagelse via linket www.optagelse.dk

Du skal logge på med MitID.

Ansøgningsfrist til Grundforløb 2: 21. juni 2024.

OBS: Vi har optagelsesprøve i matematik den 10. juni og i dansk den 11. juni, hvis du ikke kan dokumentere, at du har bestået dansk og /eller matematik på 9. klasses niveau til eksamen.

 

Hovedforløb

For at blive optaget direkte på et Hovedforløb skal du have bestået Grundforløb 2 SOSU og være ansat som elev i en kommune. Det betyder, at du skal starte med at søge en elevstilling som enten hjælper- eller assistentelev. Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser samarbejder med Frederiksberg kommune, der løbende slår elevstillinger op.

Elevstillinger i Frederiksberg Kommune:

Læs mere om elevstillinger her.

Arbejdsgivererklæring:

Se 'Arbejdsgivererklæring' her (pdf)

Elever, der har min. 6 måneders erfaring fra plejecenter eller hjemmeplejen bedes udfylde ovenstående arbejdsgivererklæring og uploade den sammen med ansøgningen.

Elevansvarlige i Frederiksberg kommune:

Leila Chéhadé

lech01@frederiksberg.dk

tel: 2898 3305

Helle Theil Jensen

heje32@frederiksberg.dk 

tel: 2898 5906

 

Læs også: