Omsorg og aflastning på Diakonissestiftelsen

- et tilbud om tryghed for dig og dine pårørende

Et aflastningsophold på Diakonissestiftelsen er en mulighed for omsorg, aflastning og genoptræning i trygge og hjemlige rammer med kompetent personale tæt på - døgnet rundt. Måske har du brug for en mellemstation mellem hospital og eget hjem. Måske venter du på en plejebolig. Uanset dine behov sammensætter vi dit ophold med udgangspunkt i dig og din situation. 

Et aflastningsophold kan også tilrettelægges efter aftale med dine pårørende, fx hvis man som pårørende trænger til en pause eller aflastning fra den daglige pleje af et familiemedlem. Et ophold på en aflastningsplads kan være det, der giver jer mere overskud.

Du og dine pårørende er altid velkomne til at besøge os eller ringe og høre mere om vores aflastningsophold. Kontakt os på tlf. 38 38 46 44 alle hverdage kl. 8.00-16.00.

En smilende plejemedarbejder barberer en plejehjemsbeboer.

Venligt personale står klar til at tage sig af dig.

Hvornår er et aflastningsophold den rigtige løsning?

Det kan fx være i situationer, hvor det er udfordrende at bo i eget hjem. Derfor tilbyder vi også akutophold, vor der er brug for en hurtig, fleksibel og individuelt tilpasset løsning, som giver tryghed og støtte – præcis i det omfang, du har brug for det. Her er nogle eksempler:

 • Når du er udskrevet efter et hospitalsophold, men du er ikke klar til at komme direkte hjem.
 • Hvis du har brug for rekreation, vedligeholdelses- eller genoptræning - fx efter en indlæggelse.
 • Hvis du venter på plejebolig og kan ikke være hjemme i ventetiden.
 • Hvis din familie skal på ferie, og du eller din pårørende ikke er friske nok til at rejse.
 • Når du som rask ægtefælle trænger til aflastning eller af andre grunde ikke kan passe din pårørende.
 • Når du trænger til aflastning og har behov for et rekreationsophold.
 • Hvis du bor i udlandet og opholder dig i Danmark i forbindelse med behandling.
 • Hvis din pårørende er døende og ønsker omsorg og pleje i trygge, kompetente rammer med værdighed og nærvær. 

Vi samarbejder gerne med egen læge, hospital, hjemmesygepleje m.v. Bemærk dog, at Diakonissestiftelsens aflastningspladser ikke har tilknyttet en fast læge. Vi anbefaler derfor ikke vores ophold, hvis man har behov for fast lægeligt tilsyn. 

Den lille film herunder viser kort, hvordan vores aflastningstilbud kan hjælpe dig eller din pårørende.

Vælg et ophold

Et aflastningsophold kan bestå af mange former for hjælp, støtte og omsorg. Dit ophold vil altid tage udgangspunkt i dig og dine behov, og kan indeholde alle elementer af vores opholdstyper.

Det er dig, der afgør, hvad du har brug for. Derfor kan du vælge mellem flere typer ophold – og du kan supplere med en række andre ydelser. Vi forsøger altid at imødekomme individuelle behov.

Du og dine pårørende er altid velkomne til at besøge os og tale om, hvordan vi bedst kan sammensætte et ophold, der imødekommer netop dine ønsker. Se vores kontaktoplysninger nederst på siden her.

Klik 'Se mere' for at læse om forskellige typer ophold.

Aflastning og pleje
Et ophold for alle, der har brug for ekstra omsorg og pleje i en kortere eller længere periode. Det kan fx være mens du venter på en plejehjemsplads eller er i en livssituation, hvor du har brug for ekstra tryghed, omsorg, kontakt, god mad m.m. i trygge hjemlige rammer.

Et ophold med fokus på aflastning og pleje sammensættes efter dine behov og ønsker. Du vil opleve et nærværende og dygtigt personale i rolige omgivelser, hvor vi glæder os til at tage imod dig.

Genoptræning
På Diakonissestiftelsen giver vi dig professionel og kompetent hjælp og støtte, hvis du eller din pårørende har oplevet et funktionstab og har brug for genoptræning.

Det kan fx være efter et længerevarende hospitalsophold, hofteoperation eller tab af funktioner over længere tid. Vores fælles mål er, at du opnår fremgang således at du kan komme hjem og have en hverdag med mest mulig selvstændighed og uafhængighed.

Vi tilbyder et ophold, hvor vi tager udgangspunkt i dine ønsker og situation, og hvor vi sammen med dig og vores fysioterapeuter sætter realistiske mål og skræddersyr et forløb, der sikrer mest mulig fremgang.

Træningen kan både foregå hos os eller i fysioterapeutens lokaler, og der er mulighed for på op til 2 x træning med fysioterapeuter i døgnet i hverdagene.

Derudover støtter personalet op omkring den aftalte træningsplan.

Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark, gives der tilskud til den fysioterapeutiske træning.

Trygheds- og rekreationsophold
Et trygheds- og rekreationsophold er for dig eller din pårørende i situationer, hvor det føles utrygt at skulle hjem i egen bolig – fx efter en hospitalsindlæggelse, hvor du er færdigbehandlet, eller hvis du er udskrevet fra en kommunal aflastning.

Et ophold med fokus på tryghed og rekreation kan også være for dig eller din pårørende, hvis I står i en livssituation, der medfører, at I har brug for trygge rammer for en kortere eller længere periode – fx i forbindelse med genhusning, livskriser m.m.

Den sidste tid
Et ophold på aflastningspladserne er en mulighed for en værdig afslutning på livet i trygge rammer og med sundhedsprofessionelt, nærværende personale i alle døgnets timer.

Vi tilbyder omsorg og pleje til dig eller din pårørende i den sidste tid i de situationer, hvor I føler jer utrygge ved at skulle være i eget hjem.

Vi kan bistå med medicinering, pleje og tryghed og være med til at skabe rammerne for en værdig afslutning på livet.

Diakonissestiftelsen har mange års erfaring med pleje og palliation, og vi har mulighed for sparring med Diakonissestiftelsens hospice.

Vi tilbyder også samtaler med Diakonissestiftelsens egne præster fra vores afdeling for Kirke og Diakoni.

 

Hvad er inkluderet i opholdet?

Et ophold kan sammensættes og tilpasses, så det passer til netop din situation.

Tryghed, omsorg og professionel og kompetente medarbejdere er altid inkluderet uanset hvilken type ophold du ønsker. Det betyder fx at

 • Du og dine pårørende er altid velkomne til at besøge os inden dit ophold.
 • Et ophold starter altid med en personlig samtale med dig og evt. dine pårørende – både ved booking af aftalen, og igen ved indflytning.
 • Vores medarbejdere er kompetente og sundhedsfagligt uddannede og er tilgængelige døgnet rundt.
 • Vi tilbyder sygepleje og hjælp til håndtering af medicin.
 • Vi hjælper med en god og tryg hjemkomst efter endt ophold. Med vores faglige viden og erfaring kan vi hjælpe dig med at få den rigtige hjælp og de korrekte hjælpemidler på plads, inden du rejser fra os.

Vi tilbyder fortrinsvist enkeltrumsboliger og få 2-rumsboliger. Alle boliger har eget bad og toilet. Desuden er der adgang til vores skønne og dejlige terrasse med egen lukket have.

Under dit ophold hos Diakonissestiftelsen sørger vi naturligvis for dyne, pude og linned. Daglig rengøring alle hverdage er også inkluderet.

I opholdet indgår desuden fuld forplejning, dvs. morgenmad, frokost og aftensmad, som efter eget valg kan serveres i lejligheden eller kan indtages sammen med andre i vores fine og hyggelige fællesrum.

I hverdagene har man også mulighed for at nyde en frokost i Diakonissestiftelsens kantine i de smukke Søsterstuer. Mod betaling kan du også medtage gæster.

Diakonissestiftelsens bygninger er beliggende i hyggelige omgivelser midt på Frederiksberg med parkeringsmuligheder og både bus og Metro tæt på.

 

Priser og tilkøb

Et ophold på Diakonissestiftelsens private aflastningspladser koster mellem 3.500 og 5.000 kr. pr. døgn afhængig af opholdets art og dine behov.

Herudover tilbyder vi en række ekstra ydelser, der kan tilkøbes i forbindelse med et ophold.

Klik på 'Se mere' og se eksempler på tilkøbsydelser:

 • Pårørende og gæster er altid velkomne. Forplejning kan tilkøbes.
 • Vi kan ledsage dig til lægebesøg og aktiviteter mv. uden for Diakonissestiftelsen – fx hvis du skal i den lokale svømmehal, på besøg, i biografen, på indkøb, hjemmebesøg mv.
 • Artikler til personlig pleje – fx toiletartikler.
 • Massage, besøg af en frisør, fysioterapeut eller fodterapeut kan arrangeres som et tilkøb til de øvrige ydelser, der er inkluderet i dit ophold.
 • Hjemmebesøg hos dig eller en pårørende før opholdets start. Her kan du blive klogere på, hvordan dit ophold kan sammensættes, og du kan få svar på alle spørgsmål, du måtte have. Vælger du at aftale et ophold hos os, refunderer vi prisen for hjemmebesøget.

 

 

Billedet viser en yngre kvinde som hjælper en ældre kvinde foran et spejl.

Ophold på Diakonissestiftelsens aflastningspladser tager altid udgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov. Modelfoto: Søren Svendsen.

For yderligere oplysninger:

Du og dine pårørende er altid velkomne til at besøge os eller ringe og høre mere om vores aflastningsophold.

Kontakt os på tlf. 38 38 46 44.

Telefontid alle hverdage kl. 8.00-16.00.

E-mail: aflastningsophold@diakonissen.dk

Diakonissestiftelsens aflastningspladser modtager gavmild støtte fra Fabrikant G. Andersens Fond.

 

Artikler om aflastningsophold

Billedet viser en stor rød murstensbygning med en grøn have.

Aflastningspladserne ligger i Diakonissestiftelsens hyggelige og velholdte bygninger på Frederiksberg. Arkivfoto: Thomas Wittrup.

Download materiale

Klik på folderen til højre og download information om vores tilbud i et printervenligt format.

Grafik

Om Diakonissestiftelsen

Diakonissestiftelsen er en moderne organisation med afsæt i værdier, tradition og historie. Vi tilbyder en bred vifte af ydelser inden for omsorg, pleje, uddannelse og dagtilbud.

Private aflastningspladser, plejehjem, hjemmehjælp, hospice danner sammen med to børnehaver, et socialpsykiatrisk botilbud samt et stort uddannelsescenter rammen om Diakonissestiftelsens mange aktiviteter.

Læs mere om Diakonissestiftelsen her