Bliv frivillig på Hospice

Som frivillig på Diakonissestiftelsens Hospice er du med til at gøre en stor forskel for vores indlagte patienter og deres pårørende.

Billedet viser fælleskøkkenet. Et lyst lokale.

Diakonissestiftelsens Hospice har lyse og venlige fællesrum med en hjemlig atmosfære.

Diakonissestiftelsens Hospice har plads til 16 patienter i enestuer samt lyse og venlige fællesrum, en dejlig tagterrasse og en indre gårdhave.

Opgaverne som frivillig omfatter blandt andet at byde gæster velkommen, sørge for at patienter og pårørende finder sig godt til rette og hjælpe til med ad-hoc opgaver såsom at lave kaffe, vaske op og servere mad. De frivillige bidrager som medmennesker. Den tid, de giver på Hospice, frigør ekstra tid i personalets hverdag, hvilket er en stor hjælp for både personale, patienter og pårørende.

Som frivillig bliver man en del af et frivilligteam på ca. 30 personer og er med til at understøtte Diakonissestiftelsens vision om livskvalitet til det enkelte menneske – også i livets afslutning.

Om Hospice:

  • Det første hospice på Diakonissestiftelsen blev etableret i 1997 som Danmarks tredje hospice og var således blandt pionererne inden for palliativ pleje.
  • Hospice flyttede i 2016 ind i nye omgivelser med mere plads og en lys og hjemlig atmosfære.
  • Hospice er en del af Diakonissestiftelsens samlede arbejde, der udføres på et folkekirkeligt grundlag.

Opgaver som frivillig på Hospice:

  • At møde gæster, pårørende og patienter og hjælpe dem til rette.
  • At være vært ved aftensmåltider og servere mad for patienterne.
  • At hjælpe til med praktiske opgaver såsom at rydde op, vaske op, lave kaffe mv.

Nye frivillige vil blive introduceret til deres opgaver ved at følge en erfaren frivillig i 2-4 vagter. Det forventes ikke, at du som frivillig har en sundheds- eller sygefaglig baggrund, men det er et krav, at du kan overholde almindelige hygiejneregler, samt at du går med navneskilt og har tavshedspligt.

Vil du vide mere?

Kunne du tænke dig at blive frivillig på Hospice, er du velkommen til at henvende dig til frivillighospice@diakonissen.dk eller telefonisk på 38 38 49 49.

En smilende kvinde står ved en hvid søjle på hospice.

Susanne Christophersen er frivilligkoordinator og ass. afdelingssygeplejerske på hospice.