Vellykket velfærd

Diakonissestiftelsen er en af Danmarks førende velfærdsaktører. Vi har hovedsæde i smukke bygninger på Peter Bangs Vej på Frederiksberg, ligesom vi har et plejehjem og bofællesskab i Gentofte Kommune ned mod Gentofte sø. Dagligt leverer vi omsorg, pleje og rehabilitering af høj faglig kvalitet i form af hjemmehjælp, plejehjem, bofællesskaber for psykisk sårbare, hospice, udgående hospiceteam og mere til. Vi skaber børn med et sundt selvværd og uddanner fremtidens sundhedspersonale og kirke- og kulturmedarbejdere, der både udvikler stærke faglige kompetencer og medmenneskelige værdisæt. Medmenneskelighed spreder sig også i vores kirke, omfattende frivillighed og sociale arbejde.

En stor udviklingsplan danner rammen om den fysiske udbygning og en moderne ramme om Diakonissestiftelsens mange tilbud. Vi har i 2018 fuldendt byggeriet af 47 seniorboliger i et helt unikt, fællesskabsfremmende miljø midt på Frederiksberg i synergi med børneinstitutioner, kirkelige og kulturelle tilbud og et kommende moderne sundhedshus.

Fakta

 • 420 ansatte
 • 250 frivillige
 • Uddannelsescenter
  - professionsbachelor i sygepleje
  - professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation
  - grund- og hovedforløb inden for de grundlæggende social- og sundhedsuddannelser
 • To plejehjem
 • Psykiatrisk bofællesskab
 • To integrerede børneinstitutioner
 • Privat leverandør af hjemmepleje i Frederiksberg Kommune
 • Hospice samt udgående hospiceteam
 • Emmauskirken
 • Genbrugsbutik
 • 70 erhvervslejemål
 • 47 seniorboliger
 • Ca. 40 ældreboliger
 • Ca. 70 studieboliger
 • Køkken og -konferencecenter
 • Alterbrødsbageri

Organisation

Organisationsdiagram

Klik for at åbne organisationsdiagrammet i interaktivt format.

 

Diakonissestiftelsens øverste ledelse er bestyrelsen. Under direktionen er ni forretningsområder, der alle er drevet af vores løfte om altid at se mennesket.

En række tværgående funktioner understøtter forretningsområderne.

Læs mere om organisationen her.

Værdigrundlag

Diakonissestiftelsen hviler på et folkekirkeligt grundlag, og vores medmenneskelige værdisæt udspringer af det kristne menneskesyn.

I praksis betyder det, at der hos os er plads til tro og åben samtale om de små og store spørgsmål i livet. Og at alle mennesker i vores øjne er lige værdifulde og derfor fortjener den samme respekt og ordentlige behandling – uanset deres køn, race, religion og sociale baggrund.

Diakoni betyder 'tjeneste' - at stille sig til rådighed for andre. I praksis betyder det, at vi med udgangspunkt i det enkelte menneskes ressourcer søger at styrke livskvaliteten og kontrollen i eget liv – og give støtte ved den enkeltes begrænsninger.

Værdigrundlaget er i over 150 år kommet til udtryk som:

Medmenneskelighed, fordi vi er optagede af at give noget til andre. Ud over et engagement, pålidelighed og faglig dygtighed kendes vi på at besidde relationelle kompetencer, der sikrer den bedst mulige pleje og støtte til alle, der har brug for det.

Ordentlighed, fordi vi føler et helt særligt ansvar for at give den bedst mulige pleje, omsorg og støtte til alle, der har brug for det – uanset hvem man er.

Faglighed, der udtrykkes som høj kvalitet.

Synergi, fordi Diakonissestiftelsens medarbejdere bruger både deres fagfaglige og tværfaglige kompetencer, når der er brug for nye sammenhængende pleje- og omsorgsydelser.

Nytænkning, fordi vi skaber nye løsninger, som kan imødekomme behov i fremtiden – og gør det i samarbejde med brugere, frivillige, studerende, medarbejdere og samarbejdspartnere.

Diakonissestiftelsens udviklingsplan

Diakonissestiftelsen er i udvikling og forandring. Nye fysiske rammer vil i de kommende år modernisere vores tilbud inden for uddannelse, sundhed, omsorg og pleje - og skabe nye tilbud som matcher fremtidens behov.

Læs mere om Diakonissestiftelsens udviklingsplan her.


Udgangspunktet er vores strategiske "Udviklingsplan 2020" og en overordnet visionær helhedsplan, der blev vedtaget i 2013. De værdier og kompetencer, der er udviklet gennem 150 år, investeres nu i en sammenhængende og visionær plan, der omfatter nedrivning, ombygning samt nybygning af 34.800 etagemeter. 

 

Nyheder og presse

Her finder du vores nyheder og pressemeddelelser

Følg med på Facebook

Historien

Billedet viser et sort/hvid foto af sygeplejerskeelever.

For mere end 150 år siden stiftede dronning Louise Diakonissestiftelsen. Et mindre hus i Smallegade på Frederiksberg dannede i starten rammen om et lille hospital og hjem for diakonissesøstre. Søstrene levede sammen, uddannede sig i sygepleje og ydede hjælp til dem, der trængte. Deres indsats har haft stor betydning for nutidens sundheds-, social- og uddannelsesområde. 

Læs hele Diakonissestiftelsens historie her. 

Protektor

Billedet viser Hendes Majestæt Dronningen.

Hendes Majestæt Dronningen. Foto: Jacob Jørgensen.

Diakonissestiftelsens protektor er Hendes Majestæt Dronningen, Margrethe II.

Det er en stor anerkendelse, at Hendes Majestæt Dronningen er protektor for Diakonissestiftelsen. Kronprinsesse Louise stiftede Diakonissestiftelsen i 1863 og det er efter vedtægterne herefter den til enhver tid siddende regent, som er Diakonissestiftelsens protektor.

Læs mere om Hendes Majestæt Dronningen her.

Rundvisninger

Billedet viser Emmauskirken.

Emmauskirken blev renoveret i 2015.

En rundvisning på Diakonissestiftelsen tager dig på en spændende historisk tur rundt i de mere end 150 år gamle, imponerende bygninger. Kom med bag kulissen og se det hele indefra; hvordan de gamle diakonisser boede, den nyrenoverede kirke og alterbrødsbageriet. Du vil også blive meget klogere på den moderne, rivende udvikling vi er i med nybygget hospice og opførelse af seniorboliger. 


Læs mere om rundvisninger her.

Find vej

Transport

Buslinjer
Bus nr. 4A stoppested Søndre Fasanvej (Peter Bangs Vej)
Bus nr. 9A stoppested Peter Bangs Vej

Metro

8-10 min. gang til nærmeste Metrostation (Fasanvej St.)

S-tog

Peter Bangs Vej St.

Parkering

Der er to timers parkering på Diakonissestiftelsens pladser ud mod Peter Bangs Vej.

Du kan læse mere om regler og licenser på denne side

Kontakt

Diakonissestiftelsen
Peter Bangs Vej 5B
2000 Frederiksberg

Telefon: 38 38 41 00
E-mail: info@diakonissen.dk

CVR: 62 57 20 19