Om skolen

SOSU-skolen udbyder social- og sundhedsuddannelser til dig, der vil arbejde med mennesker, omsorg og pleje. Vi er en del af Diakonissestiftelsen og hører under Uddannelsescenteret (UCD), der også udbyder professionsbacheloruddannelserne Sygeplejerske og 3K.

Som elev på SOSU-skolen bliver du en del af Diakonissestiftelsens sundhedsfaglige miljø. Diakonissestiftelsen består bl.a. af en hjemmepleje, plejehjem, hospice m.m., og udlejer lokaler til læger, psykologer, fysioterapeuter og flere til. Huset emmer af sundhed - og det har det altid gjort.

I oktober 2021 kunne vi fejre hele 30 år med udbud af SOSU-uddannelser, da SOSU-uddannelsen havde 30 års jubilæum på landsplan. Begivenheden var stor, men størst af alt er det arbejde, SOSU-medarbejdere dagligt udfører med et smil på læben ude i danske kommuner, regioner og på det private område. Vi glædes over at uddanne elever, som, med deres stærke personlige og faglige færdigheder, gør en forskel i det danske velfærdssamfund.

SOSU-skolens placering er central og tæt på indre by samt grønne områder, hvor der altid er liv. Et stenkast fra skolen ligger både Frederiksberg have, Søndermarken, Zoologisk have, Frederiksberg svømmehal, Frederiksberg centret og Spinderiet i Valby. Vi er beriget med en smuk udsigt over Frederiksbergs tagtoppe og Zoo-tårnet samt Diakonissestiftelsens hospice, der på grund af sin flotte arkitektur har været udstillet på Venedig Biennalen.

Billedet viser en underviser foran elever.

    

Værdier

Uddannelserne bygger sit pædagogiske virke på grundlæggende demokratiske værdier, hvor en høj grad af selvstændighed, medmenneskelighed og deltagelse i sociale og kulturelle fællesskaber, samt mangfoldigheden vægtes. Vi værdsætter værdier som medmenneskelighed, ordentlighed, faglighed, synergi og nytænkning højt i såvel samarbejdet internt på skolen mellem elever, undervisere og ledelse som med eksterne samarbejdspartnere. Vi er et traditionsbundet sted med mange faste traditioner.

For at styrke oplevelsen af fællesskab på tværs af uddannelserne i hele uddannelsescentret er der hver tirsdag obligatorisk morgensamling i Diakonissestiftelsens kirke (Emmauskirken) fra klokken 10.00 – 10.15. Derudover er der flere andre arrangementer i løbet af året.

Læs mere om Diakonissestiftelsen og vores værdier her.

Røgfri skoletid

På Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen har vi røgfri studietid, røgfri skoletid og røgfri arbejdstid for studerende og elever og medarbejdere.

Læs mere om den nye rygepolitik her.

En piger holder et rygning forbundt-skilt.

Der må ikke benyttes nogen former for tobak eller tobakslignende produkter, når elever og studerende er i skole eller på deres studie.

Mere om skolen:

 Læs også:

Adresse