Oplæringsinformation til elever

Som SOSU-hjælperelev skal du i oplæring på plejehjem og i hjemmepleje. Som SOSU-assistentelev eller EUX Velfærd/SOSU skal du i oplæring på et hospital, i en psykiatrisk institution og på plejehjem eller i hjemmepleje. Arbejdstiden er 37 timer om ugen i  dag-, aften- og nattevagt, også søn- og helligdage. Du er sikret en læreplads og får en vejleder under oplæringen. Du kan læse mere om dine vilkår som elev på FOAs hjemmeside her:

Elev på en social- og sundhedsuddannelse

Før oplæring

Præsentation

Før du skal ud I oplæring, skal du udfylde en skolevejledning. Find skolevejledningerne her og udfyld dem sammen med dine undervisere:

 

Efter oplæring

Efterevaluering

Når du har afsluttet et forløb i oplæring, kan du lave en evaluering sammen med dit oplæringssted, og der skal udfyldes en opklæringserklæring, som findes på SEVU's (det faglige udvalgs) hjemmeside:

 

Vil du vide mere?

På EMU kan du finde inspiration, gode råd og eksempler fra praksis om det lærepladsopsøgende arbejde, elevers lærepladssøgning og kobling mellem skole og oplæring.

Siderne er målrettet oplæringsvejlederne, men der er også inspiration og hjælp at hente for eleverne, skolens undervisere og andre med tilknytning til uddannelsen.

 

Læs også:

Information til oplæringsstedet