Tag din uddannelse som civilsamfundsudvikler på Diakonissestiftelsen

26. juni 2024
Studerende på 3K-uddannelsen

Bliv civilsamfundsudvikler med 3K-uddannelsen på Diakonissestiftelsen

Brænder du for at styrke civilsamfundet? Vil du bygge bro mellem mennesker og skabe nye fællesskaber? Så søg ind på 3K-uddannelsen på Diakonissestiftelsen.

Professionsbacheloruddannelsen i Kristendom, kultur og kommunikation – i daglig tale kaldet 3K-uddannelsen – er en 4-årig tværfaglig uddannelse.

Ansøgningsfrist 5. juli 2024 på optagelse.dk

Når du tager en uddannelse ved Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen, bliver du del af et traditionsrigt sted med en lang historie. Vi lægger vægt på et godt studiemiljø, stærke fællesskaber og trivsel. 

Alsidig og tværfaglig uddannelse med mange muligheder

3K-uddannelsen er for dig, der gerne vil arbejde med opgaver inden for undervisning, kommunikation, organisationsudvikling og ledelse i kirkelige og andre værdibaserede organisationer i civilsamfundet.

Som færdiguddannet professionsbachelor i kristendom, kultur og kommunikation kan du fx blive ansat som:

  • Frivilligkoordinator
  • Integrationsmedarbejder
  • Boligsocial medarbejder
  • Projektmedarbejder
  • Kommunikationsmedarbejder
  • Kirke- og kulturmedarbejder

Faglighed, praktik og etik

Kim Petersen er rektor på Diakonissestiftelsens uddannelsescenter. Han fortæller, at 3K-uddannelsen er en bred med både faglige, praktiske og etiske aspekter:

Uddannelsen giver en masse værdifulde redskaber, så man bliver i stand til at udvikle og styrke fællesskaber og begå sig i forskellige kulturer. Og så har vi et fokus på medmenneskelighed og ordentlighed, som sikrer, at vores studerende både bliver dygtige fagfolk, og har en høj grad af at være empatisk og nærværende i relationen til andre.

Kim Petersen minder i øvrigt om, at Diakonissestiftelsens uddannelser er åbne for alle:

Husk, at alle kan søge ind på uddannelsen uanset hvilken kultur, religion eller anden baggrund man måtte komme fra, ” understreger han.

Kim Petersen, rektor på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen

Kim Petersen, rektor på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen

Vi uddanner også sygeplejersker

- og det har vi gjort i over 160 år. Uddannelsescenter Diakonissestiftelsens sygeplejeuddannelse er nemlig Danmark første og ældste af slagsen. 

Vi har ca. 350 sygeplejestuderende i et studiemiljø med fokus på faglighed og trivsel. 

Læs mere om Diakonissestiftelsens professionsbachelor i sygepleje her

Vil du vide mere om uddannelsen?

Hvis du vil vide mere om uddannelsen, kan du kontakte studievejleder:

Anni Bendtsen

T: 60111772
M: anbe@ucdiakonissen.dk

Vores studievejleder kan vejlede dig i forhold til studievalg og give dig information om uddannelsens indhold, opbygning og adgangskrav.

Fakta

  • Professionsbachelor-uddannelsen i Kristendom, Kultur og Kommunikation varer fire år. Den er delt i otte semestre med to praktikperioder på i alt halvandet semester.

  • Dimittender fra 3K-uddannelsen finder ofte job som fx frivillighedskoordinator, integrationsmedarbejder, projektleder, projektmedarbejder eller kirke- og kulturmedarbejder.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond, en af Danmarks største velfærdsorganisationer og har over 160 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

  • Læs mere på 3K's hjemmeside.

Mangler du et sted at bo? 

Så skriv dig op til et kollegieværelse på Diakonissestiftelsen og bliv en del af fællesskabet med andre studerende. Du kan læse mere om Diakonissestiftelsen kollegieværelser her.