Syng med DiaKoret

2. august 2021

Gennem de seneste år har organist Simon Jansfort afprøvet forskellige kortere korforløb – fra Sæson Koret over gospel til Århundredets Kor. Han starter nu ’DiaKoret’ et fast kor med den bedste musik fra de seneste 50 år. Kom og syng med hver tirsdag.

En mand sidder og synger ved et flygel. Rundt om står et kor.

Organist Simon Jansfort står i spidsen for det nye DiaKor. Foto: Mette Frid Darré.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

*Rettelse 04.08.2021: Der stod tidligere, at koret var for mennesker med tilknytning til Diakonissestiftelsen, men det er faktisk åbent for alle.

Har du lyst til at synge, er der nu chancen for at komme godt og grundigt i godt humør hver tirsdag. Fra den 24. august synger DiaKoret i Emmauskirken med organist Simon Jansfort.

”Vi kommer til at synge et blandet repertoire med fokus på rytmisk musik. Det bliver mest nyere musik, hvilket i min bog er fra de seneste 50 år,” siger Simon Jansfort.

Den bedste kor-opskrift

De senere år har han haft afgrænsede korforløb, hvor man prøvede forskellige genrer af. Men nu mener han at have fundet opskriften på DiaKoret.

”Det var hele tiden meningen, at jeg ville finde frem til, hvad folk her på stedet kan lide at synge. En slags markedsundersøgelse. Nu etablerer vi så et fast kor, hvor deltagerne gerne skal kunne forpligte sig på at være med og møde op. Jo mere engagerede alle er, jo bedre bliver vores fælles produkt,” påpeger han.

Koret vil synge flerstemmigt, både på dansk og engelsk og kommer nok til at afslutte sæsonerne med en lille koncert. Det kræver ingen forkundskaber, er gratis og er åbent for alle.

Kom i godt humør efter arbejde

En af de tidligere korsangere er Jette Jerndal, der er frivillig i Emmauskirken og i Loppeshoppen.

”Jeg havde ikke sunget før, men jeg synes ikke, det var svært. Jeg lærte en masse ny musik at kende, det var meget afvekslende. Og Simon er jo helt fantastisk; han spiller alt, hvad man ønsker. Det giver godt humør at være sammen om musikken og har virkelig været et savn under corona-tiden,” siger hun.

Fra Diakonissestiftelsens Hospice melder fysioterapeut Hanne Oest Jacobsen sig klar til at synge med igen.

En smilende kvinde.

Det er sjovt og hyggeligt at synge, og man kommer i godt humør, mener fysioterapeut hanne Oest Jacobsen fra Diakonissestiftelsens Hospice. Foto: Mette Frid Darré.

”Jeg har sunget med på flere af de kortere forløb og synes, det er sjovt og hyggeligt. Jeg kan godt lide Simons lidt jazzede facon. Alle har kunnet være med. Nogle er selvfølgelig mere erfarne end andre, og så støtter vi hinanden. Det kræver bare lysten til at synge og måske øve sig lidt fra gang til gang. Jeg synes, det er skønt at komme efter arbejde og synge og komme i godt humør. Det er sådan en god måde at gå hjem på,” anbefaler hun.

Fakta:

  • DiaKoret er gratis og åbent for alle.

  • Koret synger i Emmauskirken de fleste tirsdage kl. 16.00-17.30 fra den 24. august.

  • Det kræver ikke nodekendskab eller andre forkundskaber, men man skal gerne kunne møde rimeligt stabilt.

  • DiaKoret synger primært nyere rytmisk musik med enkelte klassiske islæt.

  • Deltagelse kræver corona-pas. Du skal ikke tilmelde dig, blot møde op.

  • Diakonissestiftelsen har den længste historie og de nyeste idéer. Vi skaber rammer om nye fællesskaber.

Læs mere om kor: