Sygeplejerskestuderende på psykiatri-sommerskole

25. august 2016

Igen i år drog studerende fra Diakonissestiftelsens sygeplejerskeuddannelse på sommerskole i psykiatri – et eftertragtet tilbud, der altid byder på højkvalificerede undervisere og faglige, festlige dage. I år fra d. 23. – 25. august.

Undervisning i højaktuelle emner og gode diskussioner indenfor det psykiatriske speciale. Det er, hvad der er på programmet, når i alt 130 medicin- og sygeplejestuderende i tre dage deltager på faglig festival ved Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde.

Formålet med sommerskolen er at give de studerende et anderledes undervisningstilbud med en rammesætning, hvor samspil med omgivelserne akkompagnerer den undervisning og refleksion, der foregår. Emnerne er højaktuelle, og undervisningen varetages af de dygtigste fagpersoner og af mennesker med erfaring fra nuværende eller tidligere psykisk sygdom.

På en pragtfuld grøn plet lige ned til fjorden sover de studerende i telte, og et stort cirkustelt danner hver dag ramme om det faglige program med oplæg og foredragsholdere, diskussioner og gruppearbejde, med vekslende perspektiver fra patienter, pårørende og professionelle.

Der vil f.eks. være personlige beretninger om at have en bipolar lidelse og om selvskadende adfærd. Og professionelle oplæg fra blandt andre farmaceut og tidligere medicinbruger Bertel Rüdinger, om psykofarmaka. Også sociolog og forfatter Anders Petersen, sexolog og professor Christian Graugaard og speciallæge i psykiatri og misbrugsekspert Henrik Rindom vil være at finde på programmet. 

 

Sommerskolen har eksisteret i syv år og er et samarbejde mellem Region Hovedstandens psykiatri, sygeplejerskeuddannelsen på Metropol, sygeplejerskuddannelsen i UCC (Hillerød) og sygeplejerskeuddannelsen på Diakonissestiftelsen.

Studerende fra de tre uddannelsessteder kan søge om at komme med, men der er altid flere ansøgere end pladser. Ud af de 130 studerende i år var 23 fra Diakonissestiftelsen. Der var i år også inviteret 10 medicin-studerende med.

Til aftenens fest med middag d. 24. august var vicedirektør fra psykiatrien Anne Hertz, samt formand for Dansk Sygeplejeråd i Kreds Hovedstaden Vibeke Westh sammen med Charlotte Engel fra samme sted og rektor Kim Petersen fra Diakonissestiftelsen særligt inviteret med som gæster.

Fra Diakonissestiftelsen er det lektor Eva Ohmann, der planlægger og afvikler skolen, sammen med kolleger fra Region Hovedstandens psykiatri, sygeplejerskeuddannelsen på Metropol og sygeplejerskuddannelsen i UCC (Hillerød).