Dygtige sygeplejerskedimittender med duenåle og høje karakterer

31. januar 2017

Fredag d. 27. januar blev der lagt op til en weekend med fejring, da et hold nyudklækkede sygeplejersker fra UC Diakonissestiftelsen dimitterede med manér.

I fredags var der stor glæde, latter og brede smil at finde blandt 45 dimittender fra hold S2013 - og hvorfor er til at forstå. Holdet har klaret sygeplejerskeuddannelsen sublimt og endte ud med et samlet karaktergennemsnit på intet mindre end 10,89. Denne flotte præstation blev officielt fejret d. 27. januar.

Glade dimittender til reception i Søsterstuerne

På dagen var der lagt op til et festligt program med fællessang, orgelkoncert, taler, diplomoverrækkelse og indslag fra dimittenderne selv - alt sammen i Diakonissestiftelsens hjerte, Emmauskirken. Blandt talerne var Diakonissestiftelsens direktør Anne Mette Fugleholm og lektor på Sygeplejerskeuddannelsen, Eva Ohmann.

Stor ros for den flotte præstation

Diakonissestiftelsens administrerende direktør, Anne Mette Fugleholm, fremhævede elevernes flotte præstationer:

"Jeres hold har gennemført uddannelsen med et samlet gennemsnit, som er et af de højeste for sygeplejesker ikke alene her på Diakonissestiftelsen – men også ud over landet. Tillykke med det. Det er rigtig godt gået!"

Anne Mette Fugleholm sagde også:

"I kommer ud i en virkelighed hvor kommunikation og patientinddragelse er et 'must' – og hvor mange patienter, I møder, er velinformerede gennem egen søgning på internet, sociale medier med videre. Men I har redskaberne til at skabe tryghed hos patienterne - jeres faglighed, empati, sprog og nonverbale sprog er uhyre vigtigt for at støtte patienterne – at se dem, som de mennesker, de er.

Hvis jeres arbejdsliv bliver præget af den samme ildhu og professionalisme, som har karakteriseret jeres tilgang til studiet, kan vi kun glæde os til at møde jer i sundhedsvæsenet fremover.

Vi er stolte af at sende jer videre i jeres professionelle løbebane som ambassadører af netop den høje faglighed og de stærke relationelle værdier, som er Diakonissestiftelsens kendetegn."

Fællessang i Emmauskirken

Efter talerne overraskede dimittenderne alle med en flot, personlig sang om deres rejse som sygeplejerskestuderende. I fællesskab rejste de sig og sang smukt de personlige ord for deres stolte familier og venner.

Sidst uddelte uddannelsesleder Pia Palnæs Hansen diplomer, hvorefter dagen blev afsluttet med reception i Søsterhjemmets stuer.

Uddannelsesleder Pia Palnæs Hansen overrækker diplomer til dimittenderne

Næstformand i Dansk Sygeplejeråd, Charlotte Engell, deltog i festlighederne til receptionen og bød de nye medlemmer velkommen i den faglige organisation. Ikke mindst blev der, traditionen tro, danset rundt om statuen af Dronning Louise. Det var Dronning Louise, der stiftede Diakonissestiftelsen for mere end 150 år siden.

Charlotte Engel, næstformand i Dansk Sygeplejeråd, byder de nye medlemmer velkommen

Der afsluttes med dans om statuen af Dronning Louise

Emmauskirken og Søsterhjemmets stuer danner hvert år rammen om dimissioner og sender nyuddannede sygeplejersker, SOSU-hjælpere og -assistenter samt 3K'ere videre ud i verden.

Læs mere om vores uddannelser:

 

Galleri