Spændte seniorer til rejsegilde

16. juni 2017

Diakonissestiftelsens 47 seniorboliger kunne den 15. juni fejre rejsegilde og markere, at de fire største blokke er rejst, og at der er taget hul på den sidste del af byggeriet mod Dronningensvej. De kommende beboere kunne desuden kaste de første nysgerrige blikke på deres nye hjem.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

”I har haft en ivrig fanskare til at stå og hoppe begejstret uden for byggehegnet,” sagde projektchef Hanne Moe til håndværkerne ved rejsegildet for Diakonissestiftelsens nye seniorboliger. Og det var ikke områdets daginstitutioner, hun hentydede til, men de kommende beboere: Seniorerne, der spændt følger byggeriets fremdrift.

De kommende beboere ser frem til at få et fællesskab på Diakonissestiftelsen. Foto: Byggeriets Billedbank.

28 af seniorboligerne er lejet ud, og seniorerne var mødt talstærkt frem til rejsegildet den 15. juni. Der var kø for at komme ind i de to lejligheder, som var gjort klar i dagens anledning.

De nybyggede seniorboliger trapper i skalaen ned fra Diakonissestiftelsens hovedbygning mod boligkvarteret på Dronningensvej. Foto: Byggeriets Billedbank.

Ser frem til fællesskab

Annie Bremmelgaard skal bo i en af de 2-værelses lejligheder på 78 kvadratmeter, og hun glæder sig over at se byggeriet skride frem.

”Jeg har været skrevet op til lejlighederne, lige siden jeg hørte om dem. Man finder ikke meget nybygget på Frederiksberg, og jeg vil gerne bo til leje, så jeg ikke skal bekymre mig om vedligehold,” fortæller hun, der er tidligere overlæge fra Frederiksberg Hospital.

”Det betyder meget for mig, at jeg kan få et fællesskab med de andre beboere. Jeg maler og vil gerne finde nogen at male sammen med. Jeg har engang været menighedsrådsformand, så jeg er også glad for de kristne værdier på stedet,” fortsætter Annie Bremmelgaard.

Seniorerne kunne for første gang se deres kommende hjem. I midten bagerst Annie Bremmelgaard, der glæder sig til fællesskabet på Diakonissestiftelsen. Foto: Byggeriets Billedbank.

Klodserne stables

Normalt markerer et rejsegilde, at sidste tagspær er lagt, men her kommer boligerne som færdige moduler fra fabrikken i Hobro.

”Modulbyggeriet er valgt, blandt andet fordi det rent byggeteknisk sikrer høj kvalitet i bygningerne, og så skånes naboerne for nogle gener, da en stor del af byggeriet foregår langt væk. De har været fascinerende at følge klodserne blive stablet, og der har været mange fladtrykte næser mod ruderne i Diakonissestiftelsens kantine,” konstaterede Hanne Moe i sin tale.

Projektchef Hanne Moe roste både håndværkere og arkitekter for godt samarbejde om seniorboligerne, der kommer i færdige moduler fra fabrikken i Hobro. Foto: Byggeriets Billedbank.

Gammel ånd i nye bygninger

Der er 47 seniorboliger fordelt på seks huse. De fire huse, som ligger tættest på Diakonissestiftelsens hovedbygning, er i tre-fire etager, mens de to huse ud mod Dronningensvej bliver i to-tre etager, så de passer med skalaen i villakvarteret. Og netop skalaen talte arkitekten Kristian Martinsen fra Tegnestuen Vandkunsten om:

”Vi har taget udgangspunkt i de klassiske bygninger med kamtakkede gavle og trapper skalaen ned mod boligerne på Dronningensvej. To gamle villaer er nænsomt blevet revet ned for at give plads, og vi genanvender mange af materialerne fx i fællesområdernes gulve og i havemurene, så både ånd og materialer lever videre i de nye boliger.”

Seniorboligerne forventes indflytningsklar til 1. november. 28 boliger er udlejet, og udlejning af de sidste 19 er i gang. Det sker i samarbejde med EDC, som tager imod henvendelser fra interesserede lejere, som skal være fyldt 55 og ikke må have hjemmeboende børn.

Fakta

Diakonissestiftelsen opfører 47 seniorboliger, hvoraf 28 allerede er udlejet. Forventet indflytning 1. november 2017.

Mange af de seniorer, som står på venteliste, ønsker først at flytte ind om nogle år. Derfor er der åbnet for udlejning til øvrige seniorer.

Man skal opfylde udlejningskriterierne: at man er fyldt 55 år og ikke har nogen hjemmeboende børn på indflytningstidspunktet. Der lægges også vægt på:

  • lysten til at indgå i det fællesskab, der er på Diakonissestiftelsen,
  • en bred aldersfordeling,
  • en god balance mellem par og enlige,
  • at cirka 40 procent af boligerne udlejes til Frederiksbergborgere.

Interesserede kan læse mere om boligerne og finde telefonnumre til mæglerne fra EDC her: Seniorboliger