Solide 3. pladser til elever ved regionsmesterskab i SOSU Skills 2016

31. oktober 2016

Regionsmesterskabet i SOSU Skills 2016 er netop afsluttet! En tæt konkurrence mod regionens øvrige skoler resulterede i flotte 3. pladser til både SOSU-assistent- og hjælperelever fra UC Diakonissestiftelsens SOSU-skole på Frederiksberg.

Færdighederne var i fokus d. 26.-27. oktober 2016, da SOSU-elever fra regionens skoler gav den hele armen på scenen i Bella Center på Amager. Elever, forældre og andre interesserede kunne disse dage besøge uddannelseseventen Copenhagen Skills og overvære regionsmesterskabet i SOSU-Skills. Deltagerne i mesterskabet repræsenterede SOPU, SOSU C og Diakonissestiftelsens SOSU-skole.

I hold af to personer blev de skiftevis testet på deres teoretiske og praktiske kompetencer i en virkelighedsnær situation fra fagets dagligdag. I 45 minutter agerede de ansatte fra hjemmeplejen foran et engageret publikum, der gav stor opbakning til alle deltagere. Borgerne, der skulle ydes omsorg og pleje til, var skuespillere, der forestillede det ældre søskendepar ”Jens og Ane” med forskellige sygdomme og sygdomsforløb.

Tæt konkurrence
Konkurrencen var intens mellem assistenteleverne, der alle gjorde deres bedste i håb om at vinde 1. pladsen og derved gå videre til DM i Skills d. 26.-28. januar 2017. Hvert år er der et overraskelsesmoment på scenen – og i år var det en fiktiv nabo, der kom på uanmeldt besøg hos søskendeparret. Alle deltagerne tog det helt cool og håndterede situationen rigtig flot, hvilket udløste ros fra tovholder Annie Philipsen (SOSU C) under præmieoverrækkelsen. Frederiksbergs deltagere Lucas Landbo Primdahl og Lena Bygebjerg Tribini fra Diakonissestiftelsen kom godt hele vejen rundt om casens opgaver og opnåede en 3. plads.En særlig oplevelse
Dagen d. 27. oktober var helt unik for hjælpereleverne, der deltog i Regionsmesterskabet for første gang i de syv år, der er blevet afholdt SOSU Skills. Med en komprimeret opgave lignende assistentelevernes fik de mulighed for at vise omverdenen, at en SOSU-hjælper også har kvalifikationer, faglighed og omsorg at byde ind med. Fra Diakonissestiftelsen på Frederiksberg var det Laura Kirkebjerg Olesen og Simone Jensen, der overkom nervøsiteten, viste deres faglighed og placerede sig på en flot 3. plads.

Samlet set var det deltagere fra SOSU C, der løb af med 1. pladsen blandt assistenterne, og SOPU elever fik 1. pladsen blandt hjælperne – stort tillykke!

Stor aktivitet i sundhedsområdet
Samtidig med regionsmesterskaberne var medarbejdere fra Diakonissestiftelsen til stede ved en stand i Copenhagen Skills sundhedsområde, hvor alle var velkomne til en snak om uddannelse, at få taget blodtrykket, testet konditionen eller blive hejst fra sygeseng til kørestol.

Læs pressemeddelelsen: