Selvejende børnehuse får ny bestyrelsesformand

23. oktober 2018

Steen Houmark er ny formand for bestyrelserne for Louisegården og Marthagården under Diakonissestiftelsen. Med sig i bagagen har han ca. 20 års bestyrelsesarbejde i en børneorganisation. Han er desuden manden bag bogen “Den kommunale Bermudatrekant” og rådgiver virksomheder om OPS.

Steen Houmark er ny formand for de to selvejende børneinstitutioner under Diakonissestiftelsen. Foto: Thomas Wittrup.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Virksomhedsrådgiver og forfatter Steen Houmark er pr. 1. oktober tiltrådt som bestyrelsesformand for de to selvejende børnehuse Louisegården og Marthagården på Frederiksberg, der begge hører under Diakonissestiftelsen.

Bedre prioritering af børn
"Jeg er gået ind i bestyrelserne, fordi jeg brænder for både det selvejende og for børneområdet. Børnene er jo på vej til at blive klemt, fordi kommunerne er presset på økonomien pga. stigende efterspørgsel af velfærdsydelser til blandt andet ældre. Jeg vil gerne arbejde for, at børneområdet får en lige så god prioritering, som dengang jeg selv havde små børn," erklærer Steen Houmark, der også har 25 års erfaring med frivilligt arbejde som medlem af sine børns forældrebestyrelser og i SBBU, Social Boligbyggeris Ungdomsklubber.

"Jeg mener, at civilsamfundsvirksomheder som selvejende institutioner, bidrager med noget særligt til samfundet. Særligt de som forstår balancen mellem forening og forretning. Blandt andet fordi de kan hente bredere kompetencer ind i deres bestyrelser," siger han.

Bestyrelserne for Louisegården og Marthagården står for den overordnede ledelse og retning for børnehusene, der i det daglige fungerer på driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune.

Lang erfaring fra børneområdet
Om valget af Steen Houmark som bestyrelsesformand siger Diakonissestiftelsens adm. direktør Anne Mette Fugleholm:

"Steen Houmark har en unik kombination af lang erfaring fra børneområdet og kompetence inden for offentlig-privat samarbejde. Vi glæder os til at drage nytte af hans erfaringer som både formand for SBBU, forvaltningschef i forskellige kommuner og rådgiver for private virksomheder."

Også Steen Houmark ser frem til samarbejdet:
"Fra min tid i Frederiksberg Kommune kender jeg Diakonissestiftelsen som en meget ordentlig virksomhed, som jeg havde et respektfulde samarbejde med. Det tiltaler mig at skulle tage del i den videre udvikling."

Fakta

  • Steen Houmark er oprindeligt uddannet sygeplejerske og sundhedsplejerske og har siden taget diplomuddannelse i offentlig ledelse og MBA TMO fra Copenhagen Business School.

  • Han er selvstændig rådgiver med firmaet De 4 Vinde og hjælper virksomheder med at skabe sammenhæng mellem økonomi, faglige idealer og ledelse. Før det var han gennem 15 år forvaltningschef i forskellige kommuner, bl.a. Frederiksberg.

  • Louisegården og Marthagården er selvejende institutioner under Diakonissestiftelsen med driftsoverenskomst med Frederiksberg Kommune.

  • I alt har ca. 300 vuggestue- og børnehavebørn deres daglige gang i de to børnehuse.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med over 150 års erfaring i at drage omsorg for mennesker.