Sådan holder vi os sunde i sindet

11. oktober 2018

Nogle bruger mindfulness andre spiller i band. Hvordan man holder sig sund i sindet, er forskelligt fra person til person. Fem medarbejdere på Diakonissestiftelsen fortæller, hvad de gør for at holde sig sunde i sindet.

Tekst og fotos: Asta Maria Hedegaard, erhvervspraktikant

Christina Dyre, 26 år, Teamleder i hjemmeplejen:

”Jeg holder mig sund i sindet, ved at have en positiv indstilling til alt. For mig er det et bevidst valg at se lyst på tingene. Ud over det så løber jeg. Løbet gør at jeg kan koble af, og det holder mig i gang. Løb er et frirum, fra mand, børn og arbejde. Det giver mig energi at løbe. Jeg får flest gode ideer, når jeg er i gang på mit arbejde, og når jeg løber, bliver jeg helt tom i hovedet, og får et pusterum.”

Christina Dyre har truffet et bevidst valg om at se lyst på tingene.

Vinni Hansen, 47 år, social- og sundhedsassistent

”Jeg cykler til og fra arbejde hver dag. Jeg cykler i alt 22 km om dagen. Det gør mig glad, og det giver mig mere energi. Jeg har været sygemeldt på grund af min ryg, og er nu på nedsat tid. Jeg træner min ryg, og går til fysioterapeut. Jeg får også massage. Det er meget dejligt, for når man har det godt, gør det også noget godt ved sindet.”

Vinni Hansen mener, at når man har det godt fysisk, gør det noget godt ved sindet.

Jesper Grud Rasmussen, 45 år, Klinisk sygeplejespecialist

”Jeg laver alt muligt for at holde mig sund i sindet. Jeg tror, der skal være en god balance mellem arbejde og fritid. Jeg er med i et band, hvor vi øver og spiller koncerter. Det giver mig en masse energi. Jeg spiller også fodbold, og det gør, at jeg er fysisk aktiv og en del af et fællesskab. Men min motorcykel er mit helle. På den kan jeg bare køre afsted og være alene.”

Jesper Grud Rasmussen finder sit helle, når han kører afsted på sin motercykel.

Anni Bendtsen, 65 år, lektor og studievejleder for professionsbacheloruddannelserne i sygepleje

”Min familie er med til at give mig et sundt sind. Jeg har fire børn, og seks børnebørn, som jeg elsker. For mig betyder kærlighed alt, og det får mig til at føle, at jeg kan klare alt. Træning er også vigtigt for mig. Det er både for at holde mig i form, men også for at være en del af et fælleskab. Jeg træner tre gange om ugen i Connectfys. Jeg kender mange der, og det er et sted, der gør mig glad.”

Kærlighed får Anni Bendtsen til at føle, at hun kan klare alt.

Signe Andersen, 27 år, pædagog

”Jeg gør forskellige ting for at holde mig sund i sindet. Jeg træner min kondition, og det giver mig energi. Men jeg bliver også sund i sindet, når jeg udvikler mig. Følelsen af, at gøre et godt stykke arbejde og blive bedre giver mig en masse glæde. Samtidig vil jeg også give mig selv plads. Når jeg er på arbejde, bliver alt mit fokus lagt på det, og i min fritid bliver mit fokus lagt på noget andet end arbejde. Det kan være ting som at se tv eller at gå i træningscenter.”

Læs også

Signe Andersen føler sig sund i sindet, når hun udvikler sig.