Rekordår for Loppeshoppen

25. januar 2023

Diakonissestiftelsens genbrugsbutikker kom ud af 2022 med det bedste resultat nogensinde. Det motiverer og giver lyst til mere, fortæller leder af stiftelsens genbrugsområde, som samtidig sender en stor tak til frivillige og brugere af både butikker og værksteder.

Billedet viser en mannequindukke med pelshue.

I Diakonissestiftelsens Loppeshoppen-butikker kigger man ind i et nyt genbrugsår med optimisme og lyst til endnu mere genbrug. Foto: Søren Svendsen.

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Omsætningen har aldrig været højere, gruppen af frivillige i butikker og værksteder vokser støt og der er mange donationer. 2022 var et godt år for Loppeshoppen på Diakonissestiftelsen, fortæller en glad leder af genbrug Trine Høst:

”Det går virkelig godt for vores butikker og værksteder. Vi oplever, at mange folk vælger genbrug til og ’fast fashion’ fra. Vi har aldrig solgt så meget i vores to butikker, som vi gjorde sidste år. Og der er varer nok på hylderne, for vi er heldige at modtage rigtig mange fine donationer af tøj og genstande til vores butikker – det går virkelig stærkt i øjeblikket.”

I forhold til rekruttering af frivillige til salg, sortering, mærkning og produktion i de kreative værksteder er der også positivisme at spore:

”Vores frivilliggruppe er vokset på det seneste. Begge butikker er åbne seks ud af syv dage om ugen. Det er flot efter en lang periode, hvor offentlige fællesskaber og folks lyst til at gå ud blandt andre har været under pres på grund af corona-situationen. Det er vi super glade for, og jeg sender en kæmpe tak til alle vores frivillige, de mange som donerer og dem som bruger og støtter op om butikkerne. Det er jeres fortjeneste, at vi står så stærkt i dag,” lyder det fra Trine Høst.

Bæredygtigt momentum

Den gunstige situation for Diakonissestiftelsens genbrugsområde betyder ifølge Trine Høst, at man i den kommende tid vil arbejde målrettet på at udvikle butikker og værksteder, så det bliver muligt at tilbyde endnu flere nye tilbud om både bæredygtigt forbrug, meningsfulde fællesskaber og muligheden for at bidrage til overskud, som understøtter og udvikler de mange sociale projekter på Diakonissestiftelsen.

”Den medvind, vi oplever lige nu, giver os lyst til mere! Vi vil rigtig gerne endnu mere på genbrugsområdet. Så vi tager arbejdstøjet på og vil gerne have endnu flere med om bord som frivillige i Loppeshoppen,” lyder det opfordrende fra Trine Høst.

Du kan besøge Loppeshoppens butikker på Nordre Fasanvej 2 og 2B eller skrive til frivillighed@diakonissen.dk, hvis du vil vide mere om muligheden for at blive frivillig.

Fakta

  • Loppeshoppen er Diakonissestiftelsens genbrugsprojekt, hvor frivilligt arbejde udmønter sig i sociale fællesskaber i både butikker og kreative værksteder.

  • Loppeshoppen var en af de første genbrugsbutikker i Danmark og har i over 40 år arbejdet med genbrug og bæredygtighed.

  • Når du støtter Loppeshoppen, støtter du både miljøet og fællesskaber, der styrker det enkelte menneskes livskvalitet.​

Læs mere om Loppeshoppen