Projektet GIVRUM er trods tilsagn ikke sikret satspuljemidler

6. september 2016

22 foreninger og 24 projekter i Danmark mangler stadig deres satspuljemidler, har manglet det i månedsvis og risikerer en lang næse. Selvom foreningerne tidligere har fået tilsagn om, at de ville få del i den såkaldte udviklingspulje, er der ikke længere garanti for, at de får pengene. Det udtaler Socialstyrelsen, der til gengæld vil sørge for, at problemerne ikke opstår i fremtiden.

Diakonissestiftelsens kreative værksted GIVRUM, for frivillige psykisk sårbare, er et af projekterne, der er kommet i klemme og mangler 800.000 kroner fra satspuljen for 2016.

“Vi har ventet meget længe med at fortælle det til de frivillige, for vi har ikke ønsket at gøre dem bekymrede,” fortæller projektleder Trine Høst til journalist Rasmus Løppenthin fra Altinget.

"Vi har været nødt til at nedsætte antallet af aktiviteter og finde en midlertidig bevilling af egne midler. Vi håber, at vi får de manglende penge i den ansøgning, som ministeriet har bedt om 15. september. Selve processen er utrolig trist og udfordrende. Hvis vi lukker ned, står de frivillige pludselig uden et netværk, og projektet når ikke at blive forankret. Og så er indsatsen og de midler, vi har fået i 2014 og 2015 næsten spildt. Det kan vi ikke bære. Nu krydser vi fingre for, at vi får de resterende midler” siger Trine Høst.

Læs artikel, Altinget.dk, 6. september 2016


Læs portræt i nyhedsbrev september 2016

 
Deltag i event lørdag d. 17. september: