På opdagelse i Juleevangeliet

19. december 2022

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen piller juleevangeliet fra hinanden og sætter det sammen igen i månedens udgave af Kaspers Kristendomshistorie.

Kasper Dalgaard underviser foran en tavle.

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard bruger en dag om måneden på at producere videoer om forskning i kristendom. Foto: Søren Svendsen.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Lukasevangeliet nok bedst kendt for sine barndomsberetninger, også kaldet 'Juleevangeliet'. Men hvilke problemer er der med kronologien i fortællingen? Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra professionsbacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation ser nærmere på detaljerne om fødslen, hyrderne og hele jule-baduljen.

I mere end 200 undervisningsvideoer fortæller Kasper Dalgaard om alt fra jordens skabelse i Det gamle Testamente til David Bowies religiøse rejser. Vi giver dig gratis adgang til et nyt emne hver måned, så se med her, hvor Kasper Dalgaard undersøger den måske mest kendte fortælling i Bibelen.

”Jeg fortæller hemmelighederne bag evangeliet, hvem der var til stede ved fødslen ifølge Lukas Evangeliet, som har den hyggelige version, hvorimod Matthæus’ udgave er mere skræmmende,” fortæller han.

Mere fra Kaspers Kristendomshistorie

Fakta:

  • Kasper Dalgaard underviser på professionsbachelor-uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation (3K) på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen.

  • Som supplement til undervisningen udgiver han hver uge to videoer med forskningsbaseret formidling af religionsvidenskab. Videoerne kan tilgås af alle på ’Kaspers Kristendomshistorie’. En månedlig adgang koster 14 kroner, som går ubeskåret til Danmarks Naturfond.

  • 3K-uddannelsen løber over fire år. Den er delt i otte semestre, hvoraf halvandet er praktik. Læs mere på 3K's hjemmeside.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond, en af Danmarks største velfærdsorganisationer og har 160-års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Mere om 3K-uddannelsen