Nyt digitalt partnerskab skal gøre ældre mere trygge

2. august 2018

Utraditionelt partnerskab mellem Diakonissestiftelsen og det danske tech-selskab Anyware Solutions ser dagens lys. Målet er at udvikle teknologi-løsninger til ældre for at øge trygheden i hverdagen. Som en del af partnerskabet investerer Diakonissestiftelsen i Anyware Solutions.

Med Anyware Smart Adaptoren installeret i en almindelig lampe, kan Diakonissestiftelsens Hjemmepleje registrere, hvis noget ikke er, som det plejer i den ældres bolig. Foto: Søren Svendsen.

Digital tryghed skal være en hyldevare i Diakonissestiftelsens Hjemmepleje. Det er et af målene med et nyt innovationspartnerskab mellem den danske virksomhed Anyware Solutions, der står bag den prisvindende Anyware Smart AdaptorTM, og Diakonissestiftelsen, der er en af Danmarks førende velfærdsaktører og tilbyder en lang række services inden for hjemmepleje, seniorboliger, plejehjem, hospice med videre.

Installeres i lamper
Anyware Smart Adaptoren installeres enkelt i en almindelig lampefatning, hvorfra den registrerer forandringer i hjemmet. Med det udgangspunkt skal det blive nemt og billigt at bruge digitale services inden for ældrepleje.

Diakonissestiftelsen har både ældreboliger, seniorboliger, plejehjem og en hjemmepleje, der besøger hjemmeboende ældre. Alle de grupper kan få glæde af, at der bliver udviklet ny, digital, databaseret trygheds-teknologi, fortæller administrerende direktør Anne Mette Fugleholm.

”De tryghedsskabende services, som Anyware Solutions leverer, såsom indeklimamonitorering og forebyggelse af indbrud, er jo ikke kun relevante for folk på arbejdsmarkedet, men for alle, inklusive ældre i eget hjem eller på plejehjem. Gennem innovationspartnerskabet køber vi optioner i fremtiden,” siger Anne Mette Fugleholm, der ser de to parter supplere hinanden godt.

”Når vi så ovenikøbet vil kunne tilbyde målrettede tryghedsservices i fremtiden som faldalarm, connected brandalarm og notifikationer på telefonen, når det registreres, at noget ikke er som det plejer i den ældres bolig, bliver det rigtigt interessant,” fortsætter Anne Mette Fugleholm. ”Løsningen, som vi sammen skal udvikle, vil gøre os i stand til at følge op målrettet og dermed øge trygheden både for den ældre og dennes pårørende.”

Skal målrettes til ældre
Morten Bremild, partner og medstifter af Anyware Solutions har ligeledes store forventninger til partnerskabet med Diakonissestiftelsen:

”Vi er overbeviste om, at Diakonissestiftelsen med sit erfaringsgrundlag og markedsposition kan give os en fantastisk sparring til at få realiseret nyskabende, digitale services til en aldrende befolkning. Der er ingen grund til at velfærdsteknologi skal være så dyr, som det er tilfældet i dag, og konsekvensen er jo, at den kun bliver brugt i begrænset omfang. Vi vil gerne digitalisere både alle senior- og ældreboliger og almindelige boliger med Anyware teknologien. Derigennem sikrer vi en basal tryghed for, at rette vedkommende får besked, hvis der er brug for hjælp.”

Partnerskabet er kommet i stand efter længere tids dialog. De første fælles projekter for at målrette løsningen til ældre er allerede planlagt. Som en del af partnerskabet har Diakonissestiftelsen også investeret i Anyware Solutions.

Fakta:

  • Med en enkel installation i en lampefatning kan Anyware Smart Adaptoren indsamle data i hjemmet og give besked, hvis noget er forandret. Det kan bruges til at skabe tryghed for ældre.

  • Anyware Solutions er en innovativ leverandør af Internet-of-Things (IoT) og Smart Living-løsninger med afsæt i en vision om at gøre Smart Living tilgængeligt for enhver.

  • Anyware Solutions er en dansk tech startup etableret i København i 2015, og det første produkt, Anyware Smart Adaptoren, har vundet flere internationale innovationspriser. Læs mere om Anyware Solutions.

  • Diakonissestiftelsen har investeret i Anyware Solutions og skal være med til at målrette Anyware-løsningen til ældre.