Ny præst har fokus på det eksistentielle

1. august 2019

Anne Louise Nielsen er ansat som barselsvikar i Emmauskirken og har tiltrædelsesgudstjeneste den 4. august. Hun har en ph.d. om Søren Kierkegaard med i bagagen og glæder sig til at inddrage eksistentielle forhold som håb, ensomhed og sorg i prædikener, undervisning og arrangementer.

Anne Louise Nielsen er nytiltrådt præst i Emmauskirken.

Tekst og foto: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Den nye præst i Diakonissestiftelsens Emmauskirke er 35-årige Anne Louise Nielsen, der har tre års erfaring som præst samt en ph.d. om Søren Kierkegaard med i rygsækken.

”Det er lidt af en drømmestilling for mig at komme til Diakonissestiftelsen, fordi jeg ud over præstegerningen også skal undervise på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen. Jeg elsker at undervise, men ville savne præsteopgaverne, hvis de ikke fulgte med,” siger Anne Louise Nielsen, der under sin ph.d. har undervist både bachelor- og kandidatstuderende.

Hun ser også frem til at komme til en kirke, der ikke er en sognekirke, men en del af noget andet.

”Diakonissestiftelsen er en fisk for sig selv med kombinationen af kirke og velfærdsydelser. Jeg glæder mig til at opleve kirken som samlingspunkt mellem uddannelser, boliger, plejehjem og andre institutioner. Som præst er de input, man får fra konfirmander, guld værd, så jeg glæder mig meget til at gå i dialog med flere forskellige grupper,” pointerer hun.

Anne Louise Nielsen ser frem til at inddrage Emmauskirkens kunstneriske udtryk i dialogen med brugerne.

Anne Louise Nielsen har en ambition om at skabe dialog og involvering i eksistentielle emner såsom håb, ensomhed og sorg, som hun har arbejdet med i relation til både Søren Kierkegaard og Lars von Trier. Hun ser derfor spændende muligheder i Emmauskirkens biograf, DiaKino, og i foredragsarrangementer sammen med områdets seniorbeboere.

”Jeg har arbejdet meget med eksistenstraditionen fra Kierkegaard og de æstetiske udtryk i von Triers film. Emmauskirken har et helt specielt kunstnerisk udtryk med skulpturer. Det er spændende, hvordan man som syg og sårbar kan spejle sig i kirken, og jeg vil gerne involvere brugerne og høre, hvad de tænker om eksistentielle spørgsmål,” forklarer Anne Louise Nielsen.

Der er tiltrædelsesgudstjeneste i Emmauskirken den 4. august kl. 10.30 med efterfølgende reception.

Blå bog:

  • Anne Louise Nielsen er 35 år og kommer fra Fredericia.

  • Hun er uddannet præst og ph.d. i Aarhus og har boet i København, siden januar 2016, da hun blev færdiguddannet.

  • Hun har arbejdet som præst i forskellige vikariater i København og på Frederiksberg de seneste tre år.

  • I sin fritid er hun frivillig i Mandecentret på Christianshavn, undersøger ukendte kanter af København og læser skønlitteratur.

Læs også