Ny direktør for Diakonissestiftelsen

4. februar 2023

Den 1. april tiltræder Anette Christoffersen som ny administrerende direktør for Diakonissestiftelsen. Hun kommer til stillingen med et stærkt værdisæt og tung erfaring fra en række NGO’er med mennesket i centrum.

Billedet viser et portræt af en kvinde.

Anette Christoffersen er ny direktør for Diakonissestiftelsen fra 1. maj 2023. Foto: Ricky John Molloy.

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Det er et enigt ansættelsesudvalg under Diakonissestiftelsens bestyrelse, der har valgt Anette Christoffersen til at stå i spidsen for en af Danmarks ældste velfærdsorganisationer som administrerende direktør.

”Diakonissestiftelsens bestyrelse og direktion ser med stor glæde frem til at få Anette Christoffersen ombord som administrerende direktør. Vi oplever, at hendes værdier og måde at gå til opgaverne på passer meget fint med Diakonissestiftelsens formål og historiske grundlag,” siger bestyrelsesformand Mogens Madsen og fremhæver den kommende direktørs indsigt og forståelse for Diakonissestiftelsens virkelighed som medvirkende til valget:

”Anette Christoffersen kommer med en solid og relevant erfaring fra vigtige NGO’er og viden om det velfærdsmarked, som vi arbejder i. Hun har en god viden om og en kommerciel indsigt i de forskellige områder, vi opererer i nu og gerne vil udvikle fremover. Vi ser frem til at byde Anette velkommen på Diakonissestiftelsen.”

Den nye direktør tiltræder direktørstillingen 1. april og har første arbejdsdag den 11. april, hvor hun overtager ansvaret for Diakonissestiftelsens mange forskellige aktiviteter, der omfatter blandet andet: Uddannelsescenter, plejehjem, hjemmepleje, hospice, børnehuse, socialpsykiatri, genbrugsbutikker, erhvervs- og boligudlejning, konferencefaciliteter, kirke og diakoni og alterbrødsbageri.

Fakta

  • Anette Christoffersen tiltræder som adm. direktør for Diakonissestiftelsen den 1. april 2023.

  • Hun kommer fra en stilling som direktør hos Lev – livet med udviklingshandicap og har tidligere være direktør i Røde Kors, Forbrugerrådet Tænk, Dansk Flygtningehjælp og Danish Demining Group.

  • Hun er uddannet cand.mag., født i 1966, er gift og har to voksne børn.

  • Indtil 1. april 2023 vil Janne Elsborg fortsat være konstitueret som administrerende direktør for Diakonissestiftelsen.

  • Diakonissestiftelsen ledes af en professionel bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Mogens Madsen.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med 160 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.