Ny administrerende direktør for Diakonissestiftelsen

26. april 2021

Kommunaldirektør Anders Mørk Hansen fra Halsnæs Kommune er den nye mand i spidsen for Diakonissestiftelsen, en af Danmarks største velfærdsleverandører.

Anders Mørk Hansen har bred erfaring fra velfærdsområdet i flere kommuner og kommer aktuelt fra stillingen som kommunaldirektør i Halsnæs Kommune.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk 

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt Anders Mørk Hansen som Diakonissestiftelsens nye adm. direktør.

”Han har stor ledelseserfaring og en bred erfaring fra velfærdsområdet i flere kommuner. Hertil kommer stor erfaring med partnerskaber og et stærkt kommunalt netværk. Det er vigtigt for at fortsætte arbejdet med at realisere Diakonissestiftelsens strategi, herunder partnerskabet med PensionDanmark om at etablere friplejehjem i samarbejde med kommunerne,” fortæller bestyrelsesformand Mogens Madsen om valget af Anders Mørk Hansen.

Jordforbindelse, humor og strategi

De seneste syv år har Anders Mørk Hansen været kommunaldirektør i Halsnæs Kommune og før da direktør i Helsingør Kommune.

”Anders Mørk Hansen har et stærkt værdigrundlag, hvor han kombinerer god jordforbindelse og humor med strategisk ledelse. Det har været vigtigt for os at vælge en person, der vil bygge videre på Diakonissestiftelsens DNA og historie og den strategi, som bestyrelsen har lagt for fremtiden,” erklærer Mogens Madsen.

En ambitiøs organisation

Anders Mørk Hansen selv ser frem til at få Diakonissestiftelsen ind under huden og til at møde både ledere, medarbejdere og frivillige.

”Diakonissestiftelsen er en organisation, der med baggrund i meget stærke værdier, ønsker at yde en ordentlig hjælp, hvor man møder den enkelte i øjenhøjde. Samtidig er det en organisation, der er super ambitiøs, når det kommer til den forretningsmæssige udvikling. Den kombination giver Diakonissestiftelsen et stærkt ståsted, og det vil jeg meget gerne være med til at styrke yderligere,” siger han.

Anders Mørk Hansen tiltræder stillingen som adm. direktør den 1. juni og vil den første måned have overlap med nuværende adm. direktør Anne Mette Fugleholm for at sikre en god overgang. Der bliver afholdt tiltrædelsesreception i august. 

Læs også:

Fakta:

  • Anders Mørk Hansen tiltræder som adm. direktør for Diakonissestiftelsen den 1. juni. Han forlader en stilling som kommunaldirektør i Halsnæs Kommune.

  • Han har tidligere bl.a. beklædt stillinger som direktør i Helsingør Kommune, Beskæftigelses- og Erhvervsdirektør i Helsingør Kommune, Arbejdsmarkedschef i Gladsaxe kommune og Sekretariatsleder i Beskæftigelsesministeriet.

  • Han er født i 1967, uddannet cand.polit, gift og har tre voksne børn og bor i København SV.

  • I juni måned vil nuværende adm. direktør Anne Mette Fugleholm fortsat være på Diakonissestiftelsen. Hun har valgt at forlade jobbet for at bruge de kommende år på at arbejde mere professionelt med bestyrelsesarbejde.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

  • Diakonissestiftelsen ledes af en professionel bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Mogens Madsen.