Nu kommer der friplejehjem i Vallensbæk

30. januar 2024

De ældre i Vallensbæk er sikret tryghed og omsorg også i fremtiden. Kommunalbestyrelsen i Vallensbæk har nemlig indgået en aftale med Diakonissestiftelsen om at drive et nyt plejehjem med 48 boliger, som skal være klar til indflytning i 2026

Grafik

Diakonissestiftelsen har lang erfaring med at skabe hjemlighed med blik på den enkelte beboer. Fra slutningen af 2024 skal non-profit organisationen drive friplejehjem i Vallensbæk. Grafik: GreenLiving.

Diakonissestiftelsen og Vallensbæk Kommune er gået sammen om at bygge et nyt friplejehjem med 48 boliger i kommunen.

- Vi har valgt at samarbejde med Diakonissestiftelsen, fordi de er en nonprofit organisation med et stærkt menneskeligt værdigrundlag. Vallensbæk Kommune får en erfaren leverandør af pleje med høj faglighed uden selv at skulle bygge og drive plejehjemmet. Vi har en vision om, at ældre borgere skal have en værdig pleje og omsorg, og det er jeg sikker på at Diakonissestiftelsen er garant for, siger Henrik Rasmussen, borgmester i Vallensbæk.
 
160 års tradition for omsorg
Diakonissestiftelsen har til huse på Frederiksberg og har desuden et plejehjem i Gentofte. Adm. direktør Anette Christoffersen glæder sig til at få mulighed for at brede organisationens ydelser ud til borgerne i Vallensbæk:
 
- Vi lægger stor vægt på at skabe et plejehjem med fokus på hjemlighed. Det vil kunne opleves både i arkitekturen og i indretning. Men først og fremmest vil man mærke det i vores tilgang til den enkelte beboer og pårørende. Vi bygger på 160 års tradition for at give omsorg og se det enkelte menneske. Vi planlægger med, at en gruppe medarbejdere fra vores ældrepleje på Frederiksberg flytter med til Vallensbæk. De besidder høj faglighed og et stort menneskeligt engagement, og de vil videreføre Diakonissestiftelsens stærke værdigrundlag.
 
- Vi har i hele planlægningsfasen haft et rigtig fint samarbejde med Vallensbæk Kommune, og vi glæder os til det fortsatte samarbejde, hvor vi både hver for sig og sammen kan skabe rammerne om et godt ældreliv i Vallensbæk, tilføjer hun.

Billedet viser en sosu-ansat i samtale med en borger.

Medmenneskelighed, ordentlighed og faglighed er blandt kerneværdierne i Diakonissestiftelsens arbejde. Foto: Søren Svendsen.

Et supplement til kommunens øvrige tilbud
Anette Christoffersen fortæller, at Diakonissestiftelsen har solid erfaring med ældrepleje, både i hjemmepleje og plejehjem:
 
- Medmenneskelig og ordentlighed er kerneværdier i Diakonissestiftelsen, og det kendetegner også den hjælp og omsorg, vi leverer til ældre. For os er det vigtigt, at man både møder faglighed og mærker, at vi altid ser mennesket, siger Henrik Rasmussen.
 
Anette Christoffersen understreger desuden, at Diakonissestiftelsens plejehjem i Vallensbæk skal leve op til de samme kvalitetskrav og tilsyn som alle andre plejehjem.
 
- Den største forskel på vores plejehjem og andre plejehjem er, at man som beboer har mulighed for at tilkøbe ekstra ydelser. Det kan eksempelvis være gåture eller ledsagelse i byen. Derfor bliver plejehjemmet et godt supplement til de øvrige plejetilbud i Vallensbæk Kommune, og for borgerne er der frit valg.

Fakta:

  • Friplejehjemmet i Vallensbæk får 48 boliger og bliver indrettet i mindre enheder med 12 boliger i hver. Indretningen tager hensyn til ældre med forskellige plejebehov herunder også demens, og hverdagens gøremål er planlagt med ro, nærvær og overskuelighed for øje.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med ca. 160 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

  • Diakonissestiftelsen beskæftiger ca. 450 medarbejdere og 200 frivillige og har tilbud og aktiviteter inden for ni områder: Uddannelse, plejehjem og hjemmepleje, hospice, socialpsykiatri, børnehuse, genbrug, konferencelokaler og frivillighed. Diakonissestiftelsen har også Danmarks eneste alterbrødsbageri.

  • Læs mere om friplejehjem og Diakonissestiftelsen