Mød den vilde og nøgne Maria

8. august 2022

Har du - eller måske din teenager - haft en vild ferie? Det havde den vilde Maria af Egypten også ca. 400 år e.kr. Trods seksuelle eskapader formåede hun at blive en af de mest populære helgener. I denne episode af Kaspers Kristendomshistorie deler adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen en farverig fortælling om en spændende kvinde.

Kasper Dalgaard står med Bibelen.

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard tager i over 250 undervisningsvideoer kristendomshistorien under kærlig behandling.

Tekst og foto: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

En af de mest populære Maria-helgener fra middelalderen er den vilde og nøgne Maria af Egypten.

"Hun startede som et besværligt barn, der ikke ville respektere grænser. Og som 12-årig stak hun af til storbyen Alexandria for at leve livet i bedste 'Sex and the City'-stil," fortæller adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra professionsbacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation.

En rebelsk teenager

I mere end 250 undervisningsvideoer fortæller han om alt fra jordens skabelse i Det gamle Testamente til David Bowies religiøse rejser. Vi giver dig gratis adgang til et nyt emne hver måned. Når du vender hjem fra sommerferie, kan du måske have lyst til at høre om, hvordan det gik, da Maria rejste ud.

"Da Maria blev træt af Alexandria, rejste hun til Jerusalem for at møde alle andre mænd end Jesus. Men sådan gik det ikke for den rebelske teenager. Se med her, og find ud af hvorfor den letlevende Maria kunne ikke komme ind i Gravkirken, og hvordan hun fik en løve som ven," opfordrer Kasper Dalgaard.

Video om den vilde, nøgne Maria

Se og hør Kasper Dalgaard fortælle om Marias rejse fra landet til storbyen og ud i ørkenen:

Mere om Kaspers Kristendomshistorie

Fakta:

  • Kasper Dalgaard underviser på professionsbachelor-uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation (3K) på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen.

  • Som supplement til undervisningen udgiver han hver uge to videoer med forskningsbaseret formidling af religionsvidenskab.

  • Videoerne kan tilgås af alle på ’Kaspers Kristendomshistorie’. En månedlig adgang koster 14 kroner, som går ubeskåret til Danmarks Naturfond.

  • 3K-uddannelsen løber over fire år. Den er delt i otte semestre, hvoraf halvandet er praktik. Læs mere på 3K's hjemmeside.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond, en af Danmarks største velfærdsorganisationer og har over 155-års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.