Mød den nye direktør for Diakonissestiftelsen

1. juni 2021

Anders Mørk Hansen er pr. 1. juni adm. direktør for Diakonissestiftelsen. Her kan du møde mennesket, der både nyder dårlige actionfilm og en ordentlig omgang skældud.

Billedet viser en smilende mand.

Anders Mørk Hansen er ny adm. direktør for Diakonissestiftelsen.

Tekst og foto: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Frisk fra Halsnæs Kommune er Anders Mørk Hansen i dag mødt ind til første arbejdsdag på Diakonissestiftelsen. Den kommende tid skal han rundt og lære organisationen at kende og har også overlap de første tre uger med fratrædende direktør Anne Mette Fugleholm.

Her får du svar på syv skarpe spørgsmål om den nye mand i direktørstolen.

1. Nævn tre ord, der beskriver dig som leder.

”Ambitiøs, værdibåret og grinende.

Når jeg siger ambitiøs, hænger det sammen med, at jeg kan godt lide at gøre tingene godt, samtidig med at det jeg bidrager til, skal gøre en forskel. Hvis alle skal gøre deres bedste, så skal vi hvile i fælles værdier, så vi er fælles om at opføre os ordentligt. Og så kan jeg ikke rigtigt leve, hvis jeg ikke kan grine en masse hver dag.”

2. Hvad ser du frem til på Diakonissestiftelsen?

”Jeg vil gerne bygge videre på de stærke værdier, der er på stedet, og bruge dem endnu mere aktivt i målet om at vokse. Så det virkeligt gode samarbejde, vi har med hver enkelt borger, kan komme langt flere til gavn.

Og så glæder jeg mig til at møde hele organisationen og lære DNA’et at kende.”

3. Hvad er det bedste råd, du nogensinde har fået?

”Jeg fik en ordentlig gang skældud af en direktør i mit første job i en kommune, hvor jeg ikke havde løst en opgave godt nok. Det var en vigtig lektie om, at det er faktisk er mennesker, vi arbejder med, og derfor skal tingene være i orden.”

4. Hvordan slapper du af?

”Jeg sætter pris på oplevelser og hygge med familie eller venner. Kajakture. En god bog med et glas rødvin. Og en rigtig dårlig actionfilm, så hovedet bare kan køre i tomgang.”

5. Har du en yndlings tv-serie, film eller bog?

”Jeg har aldrig for alvor fået kastet mig over serierne. Den bedste film nogensinde er Ringenes Herre.  Det er indiskutabelt. En virkelig fantastisk bog er Haruki Murakamis ’Mordet på Kommandanten’. Det er en ret særpræget bog uden omfattende handling, men hvor forfatterens ret specielle pen alligevel formår af fange og fascinere. 850 sider uden handling – der stadig er vildt fængende. Det er da ret godt gået.”

6. Hvordan transporter du dig bedst omkring?

”Jeg glæder mig virkelig til cykelture på arbejde - i stedet for to timer i bil til Halsnæs. Jeg er ved at finde mig min nye cykelkærlighed og har givet mig selv en ny cykel i gave.

Jeg går rigtigt mange – og tit lange – ture med min hustru.”

7. Hvilken berømthed ville du helst spise middag med?

”Puk Damsgaard er for sej, og hende vil jeg gerne spise middag med. Hun går til verden med en uimponerethed, som er de færreste forundt. Og hvad hun ikke må have af spændende anekdoter fra Mellemøsten... Det ville helt sikkert blive en interessant middag.”

Fakta:

  • Anders Mørk Hansen tiltræder som adm. direktør for Diakonissestiftelsen den 1. juni. Han forlader en stilling som kommunaldirektør i Halsnæs Kommune.

  • Han har tidligere bl.a. beklædt stillinger som direktør i Helsingør Kommune, Beskæftigelses- og Erhvervsdirektør i Helsingør Kommune, Arbejdsmarkedschef i Gladsaxe kommune og Sekretariatsleder i Beskæftigelsesministeriet.

  • Han er uddannet cand.polit, født i 1967, gift og har voksne børn og bor i København SV.

  • Aftrædende adm. direktør Anne Mette Fugleholm vil være på Diakonissestiftelsen indtil 23. juni. Hun har valgt at forlade jobbet for at bruge de kommende år på at arbejde mere professionelt med bestyrelsesarbejde.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

  • Diakonissestiftelsen ledes af en professionel bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Mogens Madsen.

Læs også: