Mere menneske end lejer

7. juni 2019

Diakonissestiftelsen har altid handlet om mennesker. Det gør det også, når man lejer kvadratmeter ud til både private beboere og erhvervslejere, fortæller udlejningschef Heidi Marie Levin Sørensen.

Udlejningschef på Diakonissestiftelsen Heidi Marie Levin Sørensen er glad for at dele sin arbejdsdag mellem kvadratmeter og mennesker. Foto: Thomas Wittrup

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Diakonissestiftelsens store, røde murstensbygninger på Peter Bangs Vej er meget mere end uddannelsescenter, plejehjem, hospice, kirke og børneinstitutioner. De er også hjem for både mennesker og virksomheder.

”Dem, der bor i vores senior-, ældre- eller studieboliger, eller har valgt at have deres virksomhed i vores bygninger, er mennesker, som gerne vil andre mennesker. Det er rummelige mennesker, der aktivt vælger at være en del af fællesskabet på Diakonissestiftelsen og vil spejle værdier som medmenneskelighed og ordentlighed, der er så grundlæggende for stedet her,” fortæller udlejningschef Heidi Marie Levin Sørensen om lejerne i mere end 90 erhvervslejemål og 150 boliglejemål.

Vi ser altid lejeren
Udlejningen på Diakonissestiftelsen handler ifølge Heidi Marie Levin Sørensen om mere end blot kvadratmeterpriser og kreditvurderinger. Den har et ekstra niveau, der hænger sammen med løftet om, at ’vi altid ser mennesket’:

”Når vi lejer ud til beboelse, har vi en dialog med lejeren om, hvilket liv de har levet, og hvilket liv de gerne vil leve i en bolig på Diakonissestiftelsen. Vores opgave stopper ikke med en underskrevet lejekontrakt. Vi forsøger at skabe rammerne om et godt liv og imødekomme behov og ønsker. I vores nye seniorboliger forsøger vi for eksempel at hjælpe forskellige fællesskaber på vej ved at holde en tæt kontakt til beboerne og stille os til rådighed som en slags facilitator,” fortæller udlejningschefen.

Erhvervslejere på Diakonissestiftelsen skal også gå ind i både det faglige og sociale fællesskab på Diakonissestiftelsen med åbne øjne. Udover at de skal passe ind i et segment af virksomheder og organisationer inden for sundhed, velfærd og kirke er det også vigtigt, at de har et ønske om at blive en del af noget større og selv bidrage til fællesskabet.

”Vi gør meget ud af at fortælle erhvervslejerne om de faglige og sociale fællesskaber, vi tilbyder. Men vi tillader os samtidig at have nogle forventninger til lejerne om, at de vil bidrage med deres individuelle kompetencer og værdier. Heldigvis er min oplevelse, at de fleste lejere lader sig smitte af den generelle stemning af imødekommenhed og hjertelighed og giver noget tilbage til fællesskabet. Det er ikke usædvanligt at se to konkurrerende virksomheder drikke kaffe sammen på gangene,” siger Heidi Marie Levin Sørensen.

Forventningsafstemning
En af de erhvervslejere, som nyder den specielle stemning på Diakonissestiftelsen, er psykolog Karin von Daler, der har haft klinik på stedet i to år. Hun husker specielt de indledende møder med udlejningschefen:

”Jeg var ude og se lokalerne to gange og blev mødt af Heidi med interesse, nærvær og ordentlighed. Vi havde en god dialog om mine behov og ønsker og vores forventninger til hinanden. Det gjorde mig tryg at vide, at stedets øvrige lejere er valgt ud fra de samme værdier og med den samme omhu,” siger Karin von Daler, som fortsætter:

”I mit job som psykolog har jeg brug for at se hele mennesket, som sidder overfor mig i klinikken. Det kan jeg lettere gøre i trygge rammer, som dem jeg har fundet i fællesskaberne og hos personalet på Diakonissestiftelsen. Her bliver man mødt af en stor venlighed hos for eksempel teknisk afdeling, rengøringen og kantinen. En venlighed som ellers tilsyneladende ikke er på mode i dag. Det betyder meget for både mine klienter og mig selv.”

Psykolog Karin von Daler er erhvervslejer på Diakonissestiftelsen, hvor hun blandt andet tilbyder sine klienter kunstterapi. Arkivfoto: Tove Anita Olsen

Næsten som familie
For udlejningschefen med en baggrund som statsautoriseret ejendomsmægler er der også noget personligt at hente i den ekstra dimension, som udlejningen har på Diakonissestiftelsen. Tal og kvadratmeter er udmærkede, men det er den menneskelige faktor, som gør forskellen:

”Vores tilgang til udlejningen og forholdet til lejerne er meget personligt. Vi ser ofte lejerne i kantinen og får en snak. Nogle giver måske en jule-krammer. Det er nærmest et familiært forhold! Jeg er glad for, at vi har valgt at arbejde med andre bundlinjer end blot den økonomiske. Det påvirker mig positivt og giver mig glæde, når jeg ser, at de forskellige lejere finder sammen i fællesskaber på kryds og tværs og får noget positivt ud af hinanden,” konkluderer Heidi Marie Levin Sørensen.

Fakta:

  • Der er over 90 forskellige erhvervslejemål på Diakonissestiftelsen

  • Erhvervslejerne er virksomheder og organisationer inden for sundhed, velfærd og kirke

  • Læs mere om erhvervsudlejningen

  • Der er 150 boliglejemål på Diakonissestiftelsen

  • Der er boliger i tre forskellige kategorier: seniorbolig, ældrebolig og studiebolig

  • Læs mere om boligudlejningen

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit virksomhed med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Tema: Rundt om mennesket