Mandecentret fejrer ny afdeling på Diakonissestiftelsen

16. januar 2019

Den 1. juni 2018 åbnede Mandecentret en ny boafdeling på Diakonissestiftelsen med plads til otte mænd og deres børn. Det bringer antallet af pladser til kriseramte mænd i hovedstadsområdet op på 18. Det fejres med åbningsreception den 17. januar.

Hvert år hjælper Mandecentret mere end 1500 mænd med at undgå, at akutte kriser i forbindelse med skilsmisse/parbrud eller vold i familien fører til en social deroute. (Modelfoto)

I Danmark er hver femte hjemløse mand blevet skilt inden for det seneste år. En del af disse kommer omkring Mandecentrets botilbud, og nu kan endnu flere mænd få hjælp i hovedstadsområdet.

"Med åbningen af vores afdeling på Diakonissestiftelsen opfyldte vi et ønske, vi har haft meget længe. Vi er meget glade for at kunne hjælpe endnu flere mænd i krise, både med rådgivning, et midlertidigt sted at bo og sociale aktiviteter," siger forstander for Mandecentret København, Christina Kirkegaard.

På landsplan har Mandecentret med åbningen af den nye afdeling 40 pladser fordelt på afdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.

"Hvert år må vi desværre afvise en del mænd, der akut mangler et sted at bo, fordi vi ikke har pladser nok. Behovet er der, og vi så selvfølgelig gerne, at Mandecentret havde et tilbud til kriseramte mænd i hver kommune. Med de nye pladser på Frederiksberg tager vi endnu et skridt i opfyldelsen af den drøm," siger Morten Kjær Egebjerg, direktør for Mandecentret.

Den nye boafdeling på Diakonissestiftelsen har plads til otte mænd og deres børn. På landsplan har Mandecentret 40 pladser til kriseramte mænd.

På Diakonissestiftelsen byder administrerende direktør Anne Mette Fugleholm Mandecentret hjerteligt velkommen.

"Mandecentret passer rigtig godt ind her, hvor vi i forvejen har en række tilbud til mennesker, der har brug for støtte, og hvor omdrejningspunktet er at skabe tilbud, der tager afsæt i det enkelte menneskes behov, men også i egne ressourcer."

Den nye afdeling fejres med officiel åbningsreception torsdag den 17. januar. Der vil være åbningstaler ved borgmester Jørgen Glenthøj og forstander Christina Kirkegaard, rundvisning i de smukke lokaler, samt et lettere traktement og levende musik.

Tid og sted: Diakonissestiftelsen, Peter Bangs Vej 1B, 2000 Frederiksberg, kl. 15-17.

Fakta

  • Mandecentret har siden 2006 tilbudt midlertidig bolig og gratis ambulant rådgivning til mænd.

  • Hvert år hjælper Mandecentrets seks afdelinger mere end 1500 mænd med at undgå, at akutte kriser i forbindelse med skilsmisse/parbrud eller vold i familien fører til en social deroute med for eksempel arbejdsløshed, misbrug eller hjemløshed. Derudover arbejder Mandecentret for, at fædre bevarer kontakt med deres børn efter en skilsmisse.

  • Mandecentret har sammen med Mødrehjælpen, Danner, LOKK, og Dialog Mod Vold etableret Lev Uden Vold (LUV). LUV tilbyder juridisk rådgivning og driver en national hotline, der rådgiver mænd og kvinder, der har været udsat for vold eller selv er voldelige.

  • Læs mere på mandecentret.dk

  • Læs mere om erhvervslejemål på Diakonissestiftelsen.