Loppeshoppen sætter frivillige i fokus

22. september 2021

Diakonissestiftelsen fejrer i september sammen med hele Danmark de mange engagerede frivillige. Loppeshoppens frivillige inviterer i denne uge interesserede til en snak om livet som frivillig i butikkerne.

Billedet viser tre kvinder i en butik.

Lis Mona Hansen (t.v.), Hanne Lone Nielsen og Lykke Christiansen (t.h.) gør en frivillig indsats i Loppeshoppens Hjørnebutik hver mandag.

Tekst og fotos Mette Frid Darré // mfda@diakonissen.dk

Mandag formiddag er Loppeshoppens butikker klar til at hilse på potentielle, nye frivillige. Med annoncer i avisen, videoer på sociale medier og farvestrålende flyers er butikkens frivillige personale ambassadører, der fortæller om livet i butikkerne. Dagens hold i hjørnebutikken består af tre glade kvinder. Det er Lis Mona Hansen, Lykke Christiansen og Hanne Lone Nielsen, der glæder sig til at møde nye frivillige. For dem er omdrejningspunktet Loppeshoppens gode fællesskab.

”Vi har det godt sammen, og det betyder meget for mig,” fortæller Lis Mona Hansen, der kommer i Loppeshoppen to gangen om ugen.” Det er rart at komme ned til gode frivillig-kolleger,” supplerer Lykke Christiansen. ”Ja, man kan få gode venskaber her,” konstaterer Hanne Lone Nielsen. Ud over det åbenlyse venskab mellem kvinderne brænder de også for, at butikken tager sig godt ud. ”Jeg kan godt lide at gøre butikken præsentabel og udstille vores varer. Det er rart, at vi har  stor indflydelse på, hvordan butikken ser ud,” fortæller Lykke Christiansen.

”Ja, og der kommer mange sjove kunder forbi. Jeg kan rigtig godt lide at ekspedere dem,” udbryder Hanne Lone Nielsen og fortsætter: ”Jeg føler, at jeg gør noget nyttigt og ikke spilder min tid. Det er meningsfyldt arbejde her i Loppeshoppen.”

To kvinder står foran butikken med flyers

Lis Mona Hansen (t.v.) og Lykke Christiansen poserer med Loppeshoppens flyers til ære for fotografen.

En kvinde rækker en formular til en kunde.

Det er nemt at blive en del af fællesskabet i Loppeshoppen. Frivillige står klar med kontaktformularer til interesserede.

En frivillig holder en kontaktformular.

På kontaktformularen i butikken kan interesserede skrive, om de ønsker at sortere donationer, prismærke varer eller at ekspedere kunder.

Billedet viser fire bunker med flyers.

Frivillige fra Loppeshoppens butikker og værksteder kigger op fra de farverige flyers.

Fakta:

  • Loppeshoppen holder i uge 38 Frivillig-uge i forbindelse med Frivillig Fredag. Her kan interesserede kigge forbi og høre mere om livet i butikkerne og skrive sig op til at blive frivillige.

  • Frivillig Fredag falder altid den sidste fredag i september og er hele Danmarks festdag for frivillighed. Læs mere om Frivillig Fredag her.

  • Det er også muligt at melde sig som frivillig i Loppeshoppen via e-mail på frivillighed@diakonissen.dk eller at møde op til infomøde i Hjørnebutikken den 28. september 2021, kl. 17.30.

  • Filosofien bag Loppeshoppen er, at det er meget mere end blot genbrug. Butikkerne er rum, hvor mennesker kan mødes. Hvor de kan udfolde sig kreativt, være noget for andre og drikke en kop kaffe. Kort sagt, rum med nærvær og plads til den enkelte.

  • Loppeshoppen har i dag ca. 130 frivillige, der driver butikker og værksteder på hjørnet og i kælderen.

  • Loppeshoppen er en del af Diakonissestiftelsen, der arbejder med fællesskaber, der styrker det enkelte menneskes livskvalitet.

Læs mere om Loppeshoppen

Månedens tema: Frivillighed giver mening