Loppeshoppen holder mig i gang

22. marts 2018

”Der må være et sted, som kan bruge min hjælp!” Sådan tænkte Ole Teilmann Anthony for ni år siden. Lige siden har han været frivillig i Loppeshoppen – Diakonissestiftelsens genbrugsbutik på Søndre Fasanvej.

Ole Teilmann Anthony har været fast mand på holdet i Loppeshoppens kælderbutik i ni år. Foto: Thomas Wittrup

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

”Jeg kan godt lide at være med til at gøre en forskel for andre. Det giver mig en følelse af, at jeg duer til noget – at jeg ikke helt har forladt arbejdsmarkedet. Det er med til at holde mig i gang!”

Ordene kommer fra Ole Teilmann Anthony. Han er 62 år og har været førtidspensionist siden 2004, hvor han måtte forlade sit arbejde med rengøring på grund af nervebetændelse. For ni år siden havde han aldrig arbejdet som frivillig før, men tog alligevel en beslutning om, at han ville bruge sin tid på en anden måde.

”Der må være et sted, som kan bruge min hjælp,” tænkte han og kom i tanke om Loppeshoppen, som han ofte var gået forbi uden at tænke nærmere over det.

”Jeg gik ind og snakkede med dem i hjørnebutikken, hvor vi blev enige om, at jeg nok passede bedst ind i kælderbutikken, hvor de sælger herretøj, bøger og inventar – hjørnebutikken har jo mest tøj til kvinder. De tog godt imod mig, selv om jeg lige skulle lære de skrappe damer at kende,” griner Ole Teilmann Anthony, som, sammen med en håndfuld andre mænd, er i kraftigt undertal i Loppeshoppen.

Del af et fællesskab
”Mine tirsdags-vagter i kælderbutikken er livskvalitet for mig. Jeg kommer ud af min lejlighed. Ud blandt andre mennesker, hvor jeg kan være en del af et fællesskab. Jeg har aldrig spillet fodbold, så old boys-bold er ikke lige sagen. Loppeshoppen er bedre for mig. Jeg kan godt lide at snakke med de andre frivillige, og også med kunderne. Mange af dem, tror jeg, kommer oftere for at få en god snak, end for at købe noget,” siger Ole Teilmann Anthony.

"Det er det rigtige sted at være, hvis man godt kan lide gamle ting og sager. Alle tingene, vi får ind, har jo en historie med sig," fortæller Ole Teilmann Anthony. Foto: Thomas Wittrup

Hans erfaring og engagement i kælderbutikken har betydet, at han for nylig blev kontaktperson til Diakonissestiftelsens butikskonsulent. En opgave og et ansvar som han, på samme måde som sit øvrige arbejde i butikken, sætter stor pris på.

Vi støtter fællesskaber
”Vores to Loppeshoppen-butikker på Frederiksberg og i Valby har flere funktioner. Men fælles er, at butikkerne er med til at understøtte fællesskaber, der styrker enkelte menneskers livskvalitet,” siger butikskonsulent Trine Høst og uddyber:

”Dels sætter butikkerne rammen omkring et fællesskab om de frivillige, som hver især kommer og bidrager med deres engagement og tid og får noget igen. Og dels skaber de et overskud, som er med til at finansiere andre af Diakonissestiftelsens sociale initiativer.”.

Butikskonsulenten er svært glad for samarbejdet med Ole Teilmann Anthony og de øvrige frivillige, men kunne godt tænke sig endnu flere frivillige hænder i de to butikker.

Og Ole Teilmann Anthony opfordrer da også gerne andre til at blive frivillig i Loppeshoppens butikker:

”Det kunne være dejligt med nogle flere frivillige i butikken. Vi savner nogen, der kan tage fat og slæbe de tunge ting, som vi nogle gange får ind i møbelafdelingen. Hvis man gerne vil gøre noget godt for andre og samtidig synes, det er sjovt at rode med gamle ting, så synes jeg, at man skulle komme forbi og måske få en prøvevagt,” opfordrer han.

Fakta

Diakonissestiftelsens genbrugsbutik Loppeshoppen på hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej åbnede i 1975 og er dermed en af Danmarks ældste butikker med salg af genbrugstøj.

Den består faktisk af to butikker. Hjørnebutikken med dametøj og kælderbutikken med herretøj, bøger og inventar.

I 2016 åbnede Diakonissestiftelsen en butik på Valby Langgade.

Her kan du finde mere information om Loppeshoppen-butikkerne og muligheden for at blive frivillig.

Eller følge de to butikker på de sociale medier:

Facebook 
Loppeshoppen Frb
Loppeshoppen Valby

Instagram
Loppeshoppen_Frb
Loppeshoppen_Valby

Læs også: