Lær om englenes udvikling i Biblen

13. januar 2022

I denne tid kunne man måske ønske sig en skytsengel. Første skridt må være at lære om engle, og det kan adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen hjælpe med.

En mand står og kigger op mod himlen.

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra professionsbaceloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation skuer efter engle.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Engle har i Biblen udviklet sig fra skræmmende monstre til små søde, buttede børn med vinger. De har altid vakt en vis fascination, og nu får du på 23 minutter en gennemgang af, hvilke roller engle spiller i Biblen:

I mere end 200 undervisningsvideoer fortæller adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra professionsbaceloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation om alt fra jordens skabelse i Det gamle Testamente til David Bowies religiøse rejser. Vi giver dig gratis adgang til et nyt emne hver måned.

Mere engle-viden

Vil du vide mere om engle, så indeholder Johannes' Åbenbaring, nogle af kristendommens vildeste billeder og koder. Disse har i snart 2000 år fascineret teologer og andre interesserede. Men næsten ingen koder er vildere end de mange former for engle, der optræder i skriftet. I denne video fortæller Kasper Dalgaard på ca. 16 minutter om, hvordan de både ødelægger, dræber og binder, men også priser Gud, afholder gudstjenester og udbreder evangeliet.

 

Mere om 3K-uddannelsen

Fakta:

  • Kasper Dalgaard underviser på professionsbachelor-uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation (3K) på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen.

  • Som supplement til undervisningen udgiver han hver uge to videoer med forskningsbaseret formidling af religionsvidenskab.

  • Videoerne kan tilgås af alle på ’Kaspers Kristendomshistorie’. En månedlig adgang koster 14 kroner, som går ubeskåret til Danmarks Naturfond.

  • 3K-uddannelsen løber over fire år. Den er delt i otte semestre, hvoraf halvandet er praktik. Læs mere på 3K's hjemmeside.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond, en af Danmarks største velfærdsorganisationer og har over 155-års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.