Kreative frivillige bidrager til Diakonissestiftelsens juleaften

9. december 2021

Loppeshoppens kreative ’jule pop up-butik’ i Søsterhjemmets Stuer omsatte for over 3.000 kr. Pengene bliver nu doneret til Diakonissestiftelsens juleaften, og det giver en følelse af stolthed blandt frivillige.

Billedet viser to kvinder, der sætter produkter på en gren.

Eva Munch (t.v.) og Annette Khan har sammen med andre kreative sjæle forberedt sig på ’jule pop up-butikken’ hele efteråret.

Tekst og fotos: Mette Frid Darré // mfda@diakonissen.dk

Eva Munch, Annette Khan, Maria Isabel Brentegani Nielsen og Hanne Kjær har været klar længe. Striktrøjer i genbrugsgarn, djævlehuer, juleengle og alverdens pynt er pakket i papkasser, og pengekassen er fundet frem.

I dag går turen til Søsterhjemmets Stuer på Diakonissestiftelsen, hvor de åbner en ’jule pop up-butik’ med bæredygtige produkter. Her kan medarbejdere, frivillige, studerende og lejere være heldige at få fingrene i redesign fra Loppeshoppens kreative værksteder.

Eva Munch, der syr på tirsdagsholdet og er tovholder på ’jule pop up-butikken’, har glædet sig meget til dagen. Her kan de vise deres kunnen og møde kunderne:

”Når vi åbner en butik og selv sælger føles det som at få sin 'løn' for arbejdet,” fortæller hun og uddyber: ”her får vi den umiddelbare vurdering af produkterne fra kunden. Og den er forhåbentlig positiv,” griner hun.

Billedet viser frivillige, der pakker produkter i kassser.

Kvinderne pakker de sidste redesign-produkter og prismærker inden afgang.

Billedet viser en kvinde med to flyttekasser på en vogn.

Annette Kahn har sat papkassen med redesign godt fast på vognen med en elastik. Den skal transporteres til 1. sal på Diakonissestiftelsen.

Billedet viser fem kvinder foran Loppeshoppen.

De ansvarlige på dagen er klar til afgang under en blå himmel. Leder af genbrug og redesign Trine Høst (yderst t.v.) er trådt til for at give en hjælpende hånd.

Billedet viser en lang gang, hvor kvinderne bærer på flyttekasserne.

Den lange gang under Diakonissestiftelsen blev før i tiden brugt til at transportere hospitalssenge. I dag kan kvinderne skyde genvej gennem gangen til Søsterhjemmets Stuer.

I de gamle stuer

Der er ikke længe til, at de første kunder ankommer til butikken. Inden da skal varerne ligge præsentabelt på det store bord i Lille Dagligstue. 

Hanne Kjær er ny frivillig i Krealoppen, og det er første gang, at hun er med til at sælge varer i Søsterhjemmets Stuer:

”Det er hyggeligt at være med i dag, og jeg er rigtig glad for at være en del af i fællesskabet,” fortæller hun, mens hun viser en blød vest i garnrester, som hun har strikket til butikken.

Kvinderne står i en stor stue og pakker varer ud.

Hanne Kjær (t.v.) pakker strikveste og varme strømper ud af en flyttekasse. I den anden ende af bordet pynter Eva Munch og Maria Isabel Brentegani Nielsen en troldegren med hæklede grankogler.

To kvinder taler sammen i et sofasæt.

”Jeg glæder mig til at møde kunderne og sælge mine små, broderede juletræer,” fortæller Maria Isabel Brentegani Nielsen, der er frivillig i Krealoppen og bor i Diakonissestiftelsens seniorboliger.

Klar til salg

Billedet viser en kvinde i kokketøj, der kigger på produkter.

Den første kunde ankommer lidt før åbningstid. Maria Vlasman fra Diakonissestiftelsens kantine skal nå at shoppe, inden kantinen åbner.

Billedet viser tre kvinder.

Signe Trap-Jensen fra SOSU-uddannelserne (t.v.) og Mette Thøgersen Grønkjær og Iben Cort Eiby (t.h.) fra Diakonissestiftelsens ledelsessekretariat er på jagt efter bæredygtige produkter til kalendergaver.

En kvinde fremviser et tæppe med tern.

”Det er så hyggeligt et arrangement, og jeg oplever virkelig, hvordan frivillighed gennemsyrer Diakonissestiftelsen,” fortæller HR- & arbejdsmiljøkonsulent Iben Cort Eiby, der har købt et tæppe til sin svigerdatter.

Billedet viser en masse kunder, der kigger på varer.

Kunder fra alle kroge af Diakonissestiftelsen kigger på bæredygtig julepynt og redesign.

Et stærkt samarbejde fra alle

Leder af genbrug og redesign Trine Høst er glad og stolt over Krealoppens frivillige.

”De har arbejdet fokuseret op til arrangementet, og fra alle værkstederne er der kommet de skønneste julesager. Lige fra strik, hæklerier og sysager til de fineste papir- og trævarer fra værkstedsloppen,” fortæller hun begejstret og fortsætter:

”Vi har solgt for 3.200 kr. på de få timer, butikken havde åbent, så der har været travlt ved vores lille pengekasse.”

Den fine omsætning går i år til Diakonissestiftelsens juleaften, hvor de kan være med til at sikre ekstra julehygge til gæsterne.

Fakta

  • Krealoppen, Værkstedsloppen og Planteloppen er Loppeshoppens værksteder. Loppeshoppens værksteder er som butikkerne, drevet af frivillige. Der er fokus på bæredygtighed og social ansvarlighed.

  • Hvert år åbner Krealoppen en 'jule pop up-butik', hvor medarbejdere, frivillige, studerende og lejere kan købe bæredygtige varer fra de kreative værksteder.

  • Omsætningen fra Krealoppens 'jule pop up-butik' går til Diakonissestiftelsens juleaften.
  • Juleaften på Diakonissestiftelsen er et tilbud til mennesker, som ønsker at fejre juleaften i fællesskab med andre.

  • Vil du være frivillig til juleaften eller i de kreative værksteder, kan du skrive til frivillighed@diakonissen.dk.

Tema: Juleglæde

Artikler om Loppeshoppes kreative værksteder

Billedet viser en farvestrålende vest.

Hanne Kjærs strikkede vest, der er sammensat af både uld- og akrylgarn.

Billedet viser broderede hjerter.

Julehjerter redesignet af gamle broderier.

Billedet viser hæklede kogler på en gren.

Hæklede kogler på en troldegren.

Billedet viser en nissehue.

En nissehue i garnrester.

Billedet viser et juleophæng.

Et ophæng med juleklokke.

Billedet viser broderede juletræer og en krans.

Maria Isabel Brentegani Nielsens broderede juletræer.

FN's Verdensmål

Loppeshoppens fællesskaber med kreative frivillige spiller ind i FN's Verdensmål nr. 3: Sundhed og trivsel, og nærmere bestemt delmål 3.4: 'Red flere fra at dø af ikke-smitsomme sygdomme, og styrk mental sundhed'.