Diakonissestiftelsens konference præsenterer nyt ledelsesværktøj, der kan klæde organisationer på til at arbejde med frivillige

8. november 2016

I morgen onsdag den 9. november slår Diakonissestiftelsen og FrivilligLaboratoriet dørene op for konferencen: "Frivillighed som strategisk redskab". Her vil et helt ny-udviklet ledelsesværktøj blive præsenteret, som fremover kan hjælpe organisationer i deres arbejde med frivillighed. 

”I FrivilligLaboratoriets arbejde med at undersøge og udvikle nye metoder for samarbejdet med frivillige, oplevede vi, at mange organisationer slet ikke er klædt på til at udvikle deres frivillighed, fordi fundamentet i deres frivillighed står og vakler. Derfor har vi udviklet et ledelsesværktøj, der vil klæde organisationer på til opgaven. Det vil vi dele med andre på vores konference”, siger Anne Mette Fugleholm, administrerende direktør på Diakonissestiftelsen. 

FrivilligLaboratoriet, der er støttet af TrygFonden, har haft til opgave at undersøge og udvikle fem metoder for samarbejdet med frivillige. Gennem interview og inddragelse af et stort Advisory Board med deltagere fra frivillige foreninger, institutioner og kommuner er fem metoder blevet udvalgt, som dem de fleste organisationer ønsker konkrete løsninger til. 

”Mange organisationer er imidlertid slet ikke klar til at udvikle deres frivillighed. De mangler nogle helt konkrete fundamentale byggeklodser. F.eks. er der rigtigt mange organisationer, der ikke har fælles forståelse for, hvorfor frivillige inddrages. I disse organisationer er det svært for en frivilligkoordinator eller tovholder at få den nødvendige opbakning og anerkendelse fra ledelsen og organisationen, der er behov for, for at få succes med frivilligheden,” siger Marie Baad Holdt projektleder på FrivilligLaboratoriet.

Læs mere, omtale i dag, Altinget 8. november 2016:


Ledelsesværktøjet er frit tilgængeligt
 for alle på hjemmesiden den 9. november kl. 14. Læs mere: