Komponist opfører værk på Diakonissestiftelsens Hospice

2. august 2016

Komponist Louise Alenius opfører i denne uge det musikalske værk "Silent Zone" ved terminalpatienters sengekant på Diakonissestiftelsens Hospice. Det er et udtryk for menneskelig tillid, mener komponisten.

For godt halvanden uge siden trådte komponist og sanger Louise Alenius ind på et hospiceværelse. I sengen lå en kvinde og ved siden af sad kvindens ægtemand.

Først var der kun stilhed, men så begyndte Louise Alenius at synge. Ganske lavmælt kom ord og nynnen ud af hende, mens bratschist Jenny Lüning spillede musik. Godt et kvarter var de i værelset, mens de to publikummer blot lyttede.

- Der var så megen kærlighed i det rum, fortæller Louise Alenius.

- Menneskets sidste timer er på en måde et ekstrakt af livet, og det var en meget stærk situation. Nok det absolut smukkeste publikum, jeg kan forestille mig.

Louise Alenius har komponeret værket "Silent Zone" (Stille område), som er skabt til netop denne situation. I denne uge fremføres det for terminalpatienter og eventuelle pårørende på Diakonissestiftelsens Hospice på Frederiksberg i forbindelse med Copenhagen Opera Festival. Fremførelsen sker som udgangspunkt på patientens hospicestue, men kan også rykkes til eget hjem, hvis det ønskes.

Læs artikel i Kristeligt Dagblad: