Jazz og hotdogs: Kom med til fest på plejehjemmet

30. august 2021

Endelig! Efter en lang periode med lukkede døre og besøgsrestriktioner kan beboere, ansatte, frivillige og pårørende igen kramme, danse og skåle. Det blev fejret med jazzorkester, fadøl, fællesskab og pølsevogn i Søster Sophies Mindes have.

Billedet viser to ansatte, der danser med en mand, der sidder i kørestol.

Beboer Hardy Bjørnholdt i en svingom med aktivitetskoordinator Malene Otzen og SOSU-assistent Katarina Leandra Hansen.

Tekst og fotos Mette Frid Darré // mfda@diakonissen.dk

Tju-hej hvor det går. Beboer Hardy Bjørnholdt forsikrer om, at han ikke er en balløve, inden lader sig føre i dansen af to feststemte kvinder. Scenen er sat til sensommerfest på plejehjemmet Søster Sophies Minde den 19. august 2021, hvor en stor flok glade mennesker var samlet i et savnet fællesskab. Kom med til fest:

Der mangler ikke noget, når Søster Sophies Minde holder sensommerfest. Farvestråelende blomster, rød- og hvidternede duge, livlig snak og grin.

Bolette med en ristet hot dog.

Frivillig Bolette Degn Christensen har indkasseret en ristet med det hele.

Billedet viser to festdeltagere.

Diakonissestiftelsens adm. direktør Anders Mørk Hansen er også en del af kalaset. Her har han pårørende Bettina Kildegaard Agerbirk til bords.

Forstanderen danser med en beboer.

Forstander Hanne Munkholm har budt beboer Lone Hilden op til en dans i dagligstuen.

En beboer sidder med en SOSU-assistent.

Beboer Ester Holm sidder side om side med SOSU-assistent Karoline Wagner og nyder nærheden.

En beboer og oldebarn i et roligt øjeblik.

Else Marie Elberling flyttede ind på Søster Sophies Minde i juni. Hun har inviteret døtre, svigersøn, barnebarn og oldebarn med til fest ved de rød-hvid ternede borde.  ”Jeg vil gerne have fest hver dag,” udbryder Else Marie og griner højt og smiler til sit 88 år yngre oldebarn Chloé.

Billedet viser en SOSU-elev og en beboer.

Beboer søster Ane-Lise Bylov er vant til dans og musik fra sin tid som leder i Diakonissestiftelsens børnehus Teba. Her sidder hun med Adama Barry Cooker, der er SOSU-elev på plejehjemmet.

Et flot dækket bord

Nyplukkede blomster sirligt anrettet i vaser og gul saft på flaske. Sensommerfesten gav et frisk pust af lysere tider.

To ansatte hygger.

Køkkenassistent Shirley Gammelgaard og SOSU-assistent Jessery Koch har et roligt øjeblik i stuens hjørne.

Billedet viser en gruppe af jazzmusikere

Musikken kan høres helt ud til flisegangen i Diakonissestiftelsens have. ’Good old’ medrivende jazzmusik med blæsere, kontrabas og klaver fra fem herrer i deres bedste alder.

En ansat skænker øl.

Aktivitetskoordinator Malene Otzen har koordineret dagen til punkt og prikke sammen med plejehjemmets øvrige personale.

Fakta:

  • Plejehjemmet Søster Sophies Minde ligger i hjertet af Frederiksberg og har plads til 36 beboere og direkte adgang til en aflukket grøn have.

  • Sociale fællesskaber er en meget vigtig del af dagligdagen på Søster Sophies Minde. Det betyder, at der næsten dagligt foregår forskellige aktiviteter, som oplæsning, film og musik - både inde og ude. Aktivitetsmedarbejderen står for aktiviteterne og reviderer hver måned programmet, som omdeles og sættes på opslagstavlerne. Beboerne kan efter eget ønske deltage i forskellige, planlagte fælles aktiviteter. 

  • Plejehjemmet Søster Sophies Minde er en del af Diakonissestiftelsen, der har over 155 års erfaring i at drage omsorg for mennesker. Vi har faglighed hele vejen rundt om mennesket og skaber rammer om nye fællesskaber.

Månedens tema: Det gode ældreliv