Hvis nu himlen var et rumskib

22. september 2022

Med truslen fra atombomber og UFO-observationer i efterkrigstiden opstod en ny form for kristendom: UFO-kristendom, hvor engle er aliens og himlen et rumskib. Det fortæller adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen i månedens kristendomshistorie.

En mand står og kigger op mod himlen.

Adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard tager i over 200 undervisningsvideoer kristendomshistorien under kærlig behandling.

Tekst og foto: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Har du overvejet, om Jesus kunne være den intergalaktiske rum-kommandør?

"Kristendommen er altid blevet nyfortolket og genskrevet af teologer op gennem historien. Tiden ændrer kristendommens forståelse og hver generations kriser eller opfindelser har spillet med til at udforme religionen i praksis," forklarer adjunkt og ph.d. Kasper Dalgaard fra professionsbacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation.

På baggrund af den kolde krig og bølgen af UFO-observationer fremkom ganske naturligt en helt ny form for kristendom: UFO-kristendommen. 

Intergalaktisk rumkommandør

I mere end 200 undervisningsvideoer fortæller Kasper Dalgaard om alt fra jordens skabelse i Det gamle Testamente til David Bowies religiøse rejser. Vi giver dig gratis adgang til et nyt emne hver måned, så se med her, hvor Kasper Dalgaard undersøger det fascinerende resultat af den moderne nyfortolkning af de gamle skrifter.

"Her ser vi på, hvordan disse kristne kirker forstår at engle eksempelvis er rumvæsner, Jesus er den intergalaktiske rumkommandør, eller himlen bliver forstået som et rumskib."

Videoer om ’UFO-kristendom’

Se og hør Kasper Dalgaard fortælle:

Bliv medlem for 14 kroner årligt og få adgang til:

Mere om Kaspers Kristendomshistorie

Fakta:

  • Kasper Dalgaard underviser på professionsbachelor-uddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation (3K) på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen.

  • Som supplement til undervisningen udgiver han hver uge to videoer med forskningsbaseret formidling af religionsvidenskab.

  • Videoerne kan tilgås af alle på ’Kaspers Kristendomshistorie’. En månedlig adgang koster 14 kroner, som går ubeskåret til Danmarks Naturfond.

  • 3K-uddannelsen løber over fire år. Den er delt i otte semestre, hvoraf halvandet er praktik. Læs mere på 3K's hjemmeside.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit erhvervsdrivende fond, en af Danmarks største velfærdsorganisationer og har over 155-års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.