Hit med banko og venskaber

17. november 2022

Har du også lyst til at møde nye mennesker og få et større netværk med nye venskaber og flere at dele interesser og oplevelser med? ’Venskaber på tværs’ har til formål at skabe fællesskaber og forebygge ensomhed. Denne gang er der musik og banko med Amin Jensen.

Amin Jensen med en mikrofon.

Syng eller lyt med på sange med tal i sammen med Amin Jensen. PR-foto.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Det er tid til andet arrangement af fire i projektet ’Venskaber på tværs – flere at dele livet med’. Onsdag den 23. november kl. 17-19 er der ’Hit med banko - Gæt sange med et tal’ med Amin Jensen.

”Ud over stemningen og fællesskabet, som Amin Jensen kommer til at skabe igennem banko og sang, byder vi på pizza fra den lokale pizzamand. Så der er lagt op til at kunne blive hængende efter banko, og snakke om oplevelsen og forhåbentlig knytte netværk eller venskaber på tværs,” fortæller socialpædagog Jakob Amsgaard fra Hvide og Gule Hus i Gentofte.

Bekæmper ensomhed

Projektet har fået støtte af Handicaprådet i Gentofte Kommune og har til formål at samle mennesker fra Gentofte og nabokommunerne for at forebygge ensomhed og skabe gode fællesskaber. Man kan deltage i et eller flere events. Det er gratis, men kræver tilmelding.

Til det første arrangement i september handlede det om kropssprog, og her var alle omkringlæggende kommuner repræsenteret, men størstedelen af deltagerne kom fra Gentofte.

”Om der er kommet venskaber ud af første event ved jeg ikke med sikkerhed, men flere af deltagerne har besøgt Sundcenter Hvide Hus efterfølgende,” konstaterer Jakob Amsgaard.

En festlig aften

Til banko-arrangementet vil Amin Jensen være vært, og publikum trækker det næste nummer, som gemmer på en sang bag tallet: 'To lys på et bord', 'Seven Years' eller måske bare 'En dag tilbage'? Der er også sjove præmier til dem, der får en række, to rækker og hele pladen fuld.

”Når man skal bygge nye venskaber, kan det være en god start at have ’et fælles tredje’ at tale om og have det sjovt med. Derfor håber vi, at bankospillet vil danne grobund for nye relationer,” siger Jakob Amsgaard.

Til det første arrangement oplevede Marianne Pedersen, som er medlem af Sundhedscenter Hvide Hus, at det var godt at have aftenens emne at tale om:

”Jeg synes, der var et fantastisk fremmøde, og folk var søde og imødekommende. Jeg sad ved bord med fire, som jeg ikke kendte i forvejen, og vi talte godt sammen om oplægget om kropssprog. Jeg kommer helt sikkert igen til det næste arrangement.”

 

Få en forsmag på 'Hit med banko':

Fakta:

  • Venskaber på tværs er arrangeret af Sundhedscenter Hvide Hus, et samværs- og aktivitetstilbud for mennesker med psykiske og sociale udfordringer. Det er en del af Diakonissestiftelsen og ligger i Gentofte Kommune.

  • Der er planlagt fire events for at skabe venskaber på tværs, hvoraf det første var i september:
    • 23. november er der quiz eller banko. Vær sammen om leg og sjov.
    • 17. januar er der øvelser og workshop med parterapeut Amanda Lagoni.
    • 24. marts er der afslutning med running dinner, musik og fest.

  • Det er gratis at deltage og alle, der ønsker at udvide deres netværk, er velkomne.

  • Tilmelding på venskaberpåtværs.dk. Kun førstkommende event er åbent for tilmelding. De næste bliver tilgængelige efter afviklingen af det foregående.