Gode kolleger gør en forskel

29. oktober 2021

Gode kolleger gør en forskel for trivsel på arbejdspladsen - det fortæller to SOSU-assistenter, en leasing manager og en kommunikationskonsulent om her.

Billedet viser fire små fotos af forskellige medarbejderpar.

 

Af Mette Frid Darré og Thomas Wittrup // kommunikation@diakonissen.dk

Altid klar med gode råd

Jannik Bernsen er SOSU-hjælper i Diakonissestiftelsens Hjemmepleje

"Hvilken kollega er vigtig for min trivsel? Der må jeg sige Celine Larsen, der er sygeplejerske. Det gør rigtig meget for min trivsel at sparre tværprofessionelt med hende. Hun er altid klar til at give gode råd, og vi kan altid ringe til hende eller stikke hovedet ind på kontoret. Da jeg på et tidspunkt passede en borger, der var terminalt syg, besvarede hun mine spørgsmål om palliativ pleje og støttede mig. Her har hun en dybdegående viden om sygepleje, som en social- og sundhedshjælper ikke har.

Jeg synes, det er med til at holde vores faglige niveau højt, at Celine er kommet til. Hun er en af grundene til, at det er så fedt at arbejde på Diakonissestiftelsen.”

Billedet viser to personer foran indgangspartiet til Diakonissestiftelsens Hjemmepleje

Jannik Bernsen og Celine Larsen foran indgangen til Diakonissestiftelsens Hjemmepleje. Foto: Mette Frid Darré.

Man føler sig set og hørt

Thomas Wittrup er kommunikationskonsulent på Diakonissestiftelsen

”Jeg har mange kolleger, som gør det til en god oplevelse at gå på arbejde. Én af dem er tjener Jørgen Bjørholm. Han er en rigtig rar fyr, som altid får mig til at føle mig godt tilpas, når jeg er en tur i kantinen. Han spørger gerne om min dag og er interesseret, når jeg svarer. Det virker naturligt for ham at se mig som menneske, ikke bare som en kunde i kantinen – det, synes jeg, er rart. Og sådan har jeg på fornemmelsen, at mange medarbejdere, studerende, frivillige, beboere og lejere har det med Jørgen. De føler sig både set og hørt og går derfra med et smil.

Jørgen er også altid klar på at stille op, hvis kommunikationsafdelingen har brug for en stemme blandt Diakonissestiftelsens medarbejdere eller praktisk assistance til et arrangement. Han går gerne en omvej for at hjælpe, hvis han kan. På mange måder synes jeg, at Jørgen på forbilledlig vis illustrerer flere af Diakonissestiftelsens værdier som medmenneskelighed, ordentlighed og faglighed. Han er en god kollega!”

Billedet viser to personer i Diakonissestiftelsens kantine.

Jørgen Bjørholm og Thomas Wittrup i Diakonissestiftelsens kantine. Foto: Mette Frid Darré.

Fagligt og socialt sammenhold

Kristian Rasmussen er leasing manager i Diakonissestiftelsens udlejningsafdeling

"Ret åbenlyst, så er mine nærmeste kolleger Kit Ehmsen og Nicoline Holmblad også nogle af dem, som har størst betydning for mit arbejdsliv. Vi er en lille enhed, så vi er tæt på hinanden både socialt og fagligt i løbet af arbejdsdagen – begge dele er vigtigt for mig.

Vi har en høj grad af faglig sparring omkring alt, hvad vi hver især laver. Det giver et bedre overblik og mulighed for planlægning af vores arbejde, og i sidste ende mindsker det risikoen for at blive mødt af grimme overraskelser. Det giver en rar tryghed, at vi alle tre er involveret i det meste.

Kit og Nicoline er heldigvis også med på et godt grin og bidrager begge til et godt humør i vores lille enhed. Vi har en uformel tone imellem os, og vi forsøger alle tre at lette stemningen omkring opgaver som af den ene eller den anden årsag er lidt firkantede og besværlige.”

Billedet viser tre personer i en lys gang.

Nicoline Holmblad, Kristian Rasmussen og Kit Ehmsen er Diakonissestiftelsens udlejningsafdeling. Foto: Thomas Wittrup.

Faglig sparring

Božica Jahić er social- og sundhedsassistent på plejehjemmet Søster Sophies Minde

”Alle min kolleger er vigtige, men hvis jeg skal fremhæve én, der virkelig højner min trivsel, må det være sygeplejerske Sofie Andersson. Hun er en af grundene til, at det er en rigtig dejligt at gå på arbejde. Hvis jeg har brug for sparring eller hjælp, så er hun altid i den anden ende af røret. Med sin baggrund som først SOSU-assistent og siden sygeplejerske, har hun virkelig mange kompetencer at trække på.

For nylig havde jeg f.eks. brug for et par ekstra øjne på et hudproblem hos en beboer. Det var meget betryggende at sparre med hende og vi kunne sammen gøre beboeren tryg og beslutte den videre behandling. Derudover ved hun meget om demenssygdomme og er god til at springe til i omsorgssituationer, hvor der har brug for faste rutiner, og at plejen bliver gjort på den samme måde hver gang.

Hvis jeg skal sige det kort, så er Sofie en rigtig god kollega. Hun er tålmodig, meget åben og hun dømmer mig aldrig for de spørgsmål, jeg stiller. Det betyder rigtig meget.”

Billedet viser to kvinder i en gang på et plejehjem.

Božica Jahić og Sofie Andersson på plejehjemmet Søster Sophies Minde. Foto: Mette Frid Darré.

Tema: Social ansvarlighed