Glæden ved at give 200 gaver

14. december 2020

Julen 2020 bliver ikke, som den plejer på grund af corona-pandemiens rasen. Heldigvis lader fællesskaber og viljen til at gøre noget for andre sig ikke knægte. Det oplever beboerne på plejehjemmet Søster Sophies Minde i disse dage.

En kvinde sidder ved et bord med mange poser fulde af gaver foran sig.

Mayken Bruun Petersen har på eget initiativ doneret over 200 gaver til beboerne på Søster Sophies Minde. Foto: Malene Otzen.

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Over 200 individuelt indpakkede julegaver afleveret hos beboerne på Diakonissestiftelsens plejehjem Søster Sophies Minde. Det er et eksempel på, hvordan mennesker står sammen, når de tvinges fra hinanden.

Gaverne er en privat donation fra sygeplejerske Mayken Bruun Petersen, som på eget initiativ har kontaktet plejehjemmet for at høre, om beboerne mon ville sætte pris på kalenderpakker i løbet af december.

”Det har været et udfordrende år for os alle. Særligt meget for de ældre på plejehjemmene, som jeg gerne ville gøre noget godt for i forbindelse med julen. Jeg har tænkt meget på, at de skulle have det godt i december,” fortæller Mayken Bruun Petersen om sit kalenderpakke-projekt.

I stedet for fødselsdagsfest

Den 39-årige sygeplejerske har fødselsdag umiddelbart før jul, men kan på grund af corona-restriktionerne ikke holde fest og fejre sin runde fødselsdag med familie og venner. Hun besluttede sig i stedet for at bruge sine ressourcer på en hilsen til de ældre på plejehjemmet.

”Jeg har brugt en del tid de seneste tre uger på at købe de mange små gaver og pakke dem ind. Det er vigtigt for mig, at gaverne ikke er noget ubrugeligt plastic, men noget som de ældre faktisk kan få glæde af. Det er jo ikke dyre ting, men små lækre sager, som er pakket lidt fint ind. Der er f.eks. velduftende håndsæbe og andre hyggelige genstande,” fortæller Mayken Bruun Petersen.

Overvældende gaveregn

På Søster Sophies Minde har koordinator Malene Otzen taget imod de mange gaver og står for at dele dem ud til beboerne som kalenderpakker og i julebanko-spil. Hun er overvældet over Maykens Bruun Petersens næstekærlige initiativ og oplever, at beboerne er det samme.

En kvinde sidder på gulvet foran et juletræ med en masse pakker.

Koordinator Malene Otzen er overvældet over det fine initiativ. Foto: Mette Frid Darré.

”Beboerne bliver meget rørte og taknemmelige, når de modtager en gave og forstår, at den er fra en frivillig fremmed – de synes, at det er vanvittigt hyggeligt,” fortæller koordinatoren og fortsætter:

”Det har jo været et rædselsfuldt år, som har påvirket os alle meget – også beboerne. Derfor falder denne flotte gaveregn fra Mayken Bruun Petersen på et tørt sted. Den har virkelig været med til at live beboerne op her i december,” afslutter hun.

Fakta

De mange pakker består af 180 kalenderpakker, som beboerne får i løbet af december, og 36 lidt større pakker, der er deciderede julegaver, som beboerne får juleaften.

Mayken Bruun Petersen er uddannet sygeplejerske fra UddannelsesCenter Diakonissestiftelsen fra 2005 og var under sin uddannelse besøgsven på Søster Sophies Minde.

De fleste af gaverne har Mayken Bruun Petersen selv indkøbt for egne midler. Et mindre antal er doneret af venner og bekendte.

Mayken Bruun Petersen har tidligere lavet pakkekalendere til socialt udsatte via en Facebook-gruppe.

Læs mere om Søster Sophies Minde