GIVRUM og Loppeshoppen smelter sammen

4. december 2020

Diakonissestiftelsens kreative GIVRUM-værksteder smelter sammen med Loppeshoppen-butikkerne og vil fra 1. december hedde Loppeshoppens Værksteder.

Billedet viser Trine Høst, der taler med en frivillig på Loppeshoppens lager.

”Det glæder mig, at vi fortsat oplever en udvikling i butikker og værksteder og med denne sammensmeltning kan forenkle samarbejdet og lettere fortælle, hvem vi er,” fortæller Trine Høst

Tekst og fotos: Mette Frid Darré // mfda@diakonissen.dk

Loppeshoppens butikker har gennem mange år solgt tøj, nips, køkkenudstyr og bøger til fordel for Diakonissestiftelsen. I tilstødende lokaler har kreative sjæle under navnet GIVRUM arbejdet side om side med frivillige i Loppeshoppen. Her har de givet nyt liv til donerede materialer, som ikke umiddelbart kan sælges. Lige fra garnrester over hullede cowboybukser og til slidte småmøbler, der er blevet malet og dekoreret.

Det tætte naboskab resulterer nu i, at GIVRUM og Loppeshoppen bliver til ét fællesskab. Det nye navn bliver Loppeshoppens Værksteder, og det glæder Trine Høst, der er leder af genbrug på Diakonissestiftelsen:

”Vi oplever, at mange frivillige identificerer sig som frivillige i Loppeshoppen, hvad enten de arbejder i de kreative værksteder eller bidrager i butikken. GIVRUM var oprindeligt et selvstændigt, eksternt finansieret projekt. I dag er projektet afsluttet, og værkstederne bidrager til overskud i Loppeshoppen, hvor de frivillige også er blevet gode kolleger. Derfor giver det god mening, at vi forenkler og skaber bedre sammenhæng på tværs,” fortæller hun og tilføjer:

”Hvorfor putte frivillige i forskellige kasser, når vi alle arbejder for det samme? – At støtte fællesskaber, der styrker den enkeltes livskvalitet.”

Billedet viser frivillige Steen Bauer ved en stigereol fyldt med værktøj,

Steen Bauer er glad for, at de kreative værksteder nu hører under Loppeshoppen.

”Det giver god mening for os”

Steen Bauer er frivillig i GIVRUMs Værkstedsloppen, der ligger i Loppeshoppens kælderbutik. Han er pensioneret radiomekaniker og gennemtjekker doneret elektronik inden salg. For ham giver det også god mening, at Loppeshoppen og GIVRUM ikke længere er opdelt, og at de i fremtiden er et fællesskab under det samme navn:

”Jeg tror, at vi vil komme hinanden mere ved, når vi bliver sammenlagt. I stedet for at være små enheder bliver vi til én stor. Når jeg er i Værkstedsloppen om onsdagen, går jeg alligevel engang imellem ud og står i kassen eller sætter ting til salg i butikken. Det giver god mening for mig, at vi nu hedder Loppeshoppen.”

Et stenkast fra kælderbutikken ekspederer frivillig Lis Mona Hou Hansen i Loppeshoppens hjørnebutik. Hun er enig med sin frivilligkollega Steen Bauer i, at sammenlægningen giver mening i dagligdagen.

”Jeg har altid set værkstederne som en del af Loppeshoppen. Vi er alle frivillige på lige fod, men vi kan noget forskelligt. Nogle er dygtige til at ekspedere og andre er stærke til det kreative. Det vigtigste for mig er, at vi alle arbejder frivilligt til fordel for Diakonissestiftelsen.”

Billedet viser Lis Mon Hou Hansen ved indgangen til Krealoppen.

”De er smadder dygtige,” fortæller Lis Mona Hou Hansen og peger mod Krealoppen. Jeg fortæller tit kunderne om dem og viser de flotte ting frem, som de laver.”

En enkel kommunikationsvej

Udover at samarbejdet bliver lettere for frivillige, ser Trine Høst også frem til, at kommunikationen internt i butikkerne bliver mere enkel.

”Med sammensmeltningen giver det større indblik i hinandens områder og bliver lettere at samarbejde på tværs af butikker og værksteder. Det bliver lettere at fortælle, hvem vi er, ikke mindst med opdaterede og forenklede kommunikationsmaterialer.”

Ud ad til kommer også kunderne til at opleve en forandring. Loppeshoppens og GIVRUMs sociale medier bliver lagt sammen og det glæder Trine Høst, at al energi bliver brugt ét sted, hvilket vil betyde et stort løft med en samlet identitet.

Fakta:

 • GIVRUMs kreative værksteder smelter sammen med Loppeshoppen-butikkerne og vil fra 1. december hedde Loppeshoppens Værksteder.

 • Åbningstider Loppeshoppens Værksteder:
  • Krealoppen (ved Loppeshoppen, Sdr. Fasanvej 2)
   • Mandag kl. 14.30 - 16.30
   • Tirsdag kl. 10.00 - 15.00
   • Onsdag kl. 10.00 - 15.00
   • Torsdage i lige uger kl. 17.00 - 21.00
 • Værkstedsloppen (ved Loppeshoppen, Sdr. Fasanvej 2A)
  • Onsdag kl. 10.00 - 15.00 - kun for mænd
  • Fredag kl. 10.00 - 15.00 - for alle
 • Loppeshoppen og GIVRUMs sociale medier bliver lagt sammen. Fremover bliver indhold fra butikkerne og værkstederne lagt på de fælles profiler.

  • Instagram: @loppeshoppen_frb
  • Facebook:  @Loppeshoppen, Diakonissestiftelsen.
 • Diakonissestiftelsens genbrugsbutik Loppeshoppen på hjørnet af Søndre Fasanvej og Peter Bangs Vej åbnede i 1975. Kælderbutikken åbnede under plejehjemmet Søster Sophies Minde i 1990.

 • Filosofien bag Loppeshoppen er, at det er meget mere end blot genbrug. Butikkerne er rum, hvor mennesker kan mødes. Hvor de kan udfolde sig kreativt, være noget for andre og drikke en kop kaffe. Kort sagt, rum med nærvær og plads til den enkelte.

 • Loppeshoppen har i dag ca. 130frivillige, der driver butikker og værksteder på hjørnet og i kælderen. Læs mere om Loppeshoppen via dette link.

Læs mere om Loppeshoppen