Fuld fart på dimissionerne på Uddannelsescenter Diakonissestiftelsen

25. juni 2024
To studerende foran en rød bygning

Søren og Seline er færdiguddannet som professionsbachelorer i Kristendom, kultur og kommunikation

Der er fuld fart på dimissionerne på Diakonissestiftelsen i disse dage. Både på sygeplejerskeuddannelsen og på vores anden professionsbacheloruddannelse, Kristendom, kultur og kommunikation (3K), er eksaminerne overstået, og de studerende springer ud som færdiguddannede og klar til både spændende jobs og - for nogles vedkommende - en kandidatgrad på universitet. 

Alle de nyuddannede professionsbachelorer havde en helt særlig og anderledes studiestart midt under Covid-pandemiens nedlukninger. Det gør uddannelsesleder Anne Regitze Lind Holm glad og stolt at se, at begge hold har klaret sig særdeles godt igennem uddannelserne: 

"Det er altid en stor glæde at sende dygtige nyuddannede professionelle ud og gøre en forskel i vores samfund. Og med tanke på Covid-dagenes strabadser er der ekstra grund til at sige tillykke til årets dimittender".

Klar til job og nye studier

Søren og Selina er stolte og lettede efter den travle eksamenstid oven på bacheloropgaverne. Søren skrev om 'Hjemløshed, stigmatisering og personlige fortællinger - med WeShelter som case' mens Selina afsluttede studiet med en opgave om 'Integration og digital inklusion hos etniske minoriteter i Danmark'.

"Det har været en fantastiske givende uddannelse med et rigtig godt sammenhold og masser af spændende læring," fortæller Selina, der skal læse pædagogisk psykologi på Aarhus Universitet efter sommeren. 

Søren ser frem til et job, hvor han kan arbejde med udsatte - og gerne med hjemløshed. Ligesom Seline er han glad for 3K-uddannelsen: "Jeg har lært en masse, og så er Diakonissestiftelsen jo bare et sted, hvor man er tæt på hinanden og en del af et stærkt fællesskab på uddannelserne." 

Sygeplejersker på vej i job

”Endelig! Jeg har glædet mig meget til at få duenålen på!” siger Fiona, som snart tager til Trondheim i Norge for at arbejde som sygeplejerske i hjemmeplejen.

”Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvad jeg faktisk gerne vil. Nu rejser jeg ud i verden og finder ud af det - én dag ad gangen,” siger hun.

”Det er først lige begyndt at gå op for mig, at vi faktisk er færdiguddannede sygeplejersker i dag,” siger Frederik. Han har allerede fået et job på intensiv afdeling på Rigshospitalet, hvor han begynder den 1. juli.

”Traditionerne og fællesskaberne har været en vigtig del af studiet her på Diakonissestiftelsen. Når man møder andre uddannede sygeplejerske fra Diakonissen ude i praksis, så kan man straks mærke, at man er en del af et større fællesskab.”

To studerende står på græsplænen foran en rød murstensbygning

Fiona og Frederik er færdiguddannede sygeplejersker.

Fakta

  • Diakonissestiftelsen har to professionsbachelor-uddannelser:
  • Ca. 800 studerende har deres daglige gang på uddannelsescenteret.
  • Duenåle er et emblem, som alle vores dimittender får; et symbol på Diakonissestiftelsens værdier.

Duenålene er klar til blive delt ud til de nyuddannede professonsbachelorer