Frivilligheden fejret i fredags

6. oktober 2022

’Frivillige er ikke betalt. Ikke fordi de er værdiløse, men fordi de er uvurderlige.’ I fredags blev Diakonissestiftelsens frivillige betalt en lille smule, eller i hvert fald værdsat med grillpølser, fællessang og fyraftensøl.

Billedet viser mennesker som holder en fest under en hvid pavillon.

En havefest for frivilligheden er ved at blive en tradition på Diakonissestiftelsen.

Tekst: Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk
Fotos: Thomas Wittrup //
thwi@diakonissen.dk

”Frivillige bidrager med noget ganske særligt. Vi har et godt stykke over 200 frivillige knyttet til Diakonissestiftelsen. De gør en kæmpe forskel,” sagde adm. direktør Anders Mørk Hansen i sin tale på Frivillig Fredag, der blev markeret under havepavilloner og kulørte flag med pølser, håndbajere og musik.

Billedet viser to mænd som griller pølser på en stor grill.

Grillpølserne blev tilberedt af de frivillige grillmestre, John og Benny, fra seniorfællesskabet.

”Et sted som på hospice bringer de en form for hverdag og normalitet ind, når de for eksempel er værter ved måltiderne. På vores plejehjem har vi frivillige, der køber ind for beboerne, læser nyheder med dem eller cykler ture sammen med dem. På UddannelsesCentret har vi frivillige, der hjælper elever med at blive bedre til dansk. Simpelthen ved at tale med dem. Og jeg har lige tilbragt fire timer sammen med Frivillige i Loppeshoppen, der sikrer, at vi har midler til at gøre en ekstra forskel for mennesker, der har behov,” fortsatte han.

Billedet viser et springvand uden vand og en fest i baggrunden.

Selvom der kom lidt byger og kold luft, kiggede solen også forbi.

Fællesskaber for trivsel

Op mod 100 medarbejdere, frivillige, erhvervslejere, beboere, elever og studerende var mødt frem for at fejre frivilligheden og fællesskaberne på Diakonissestiftelsen.

”Sammen udgør vi et fælleskab. Og hvis der er noget, som vi gerne vil fremme på Diakonissestiftelsen – så er det fællesskaber. Vi tror fuldt og fast på, at det ene element, der styrker et menneskes trivsel mest, er at være en del af et fællesskab. At føle sig værdsat og modtage omsorg fra et fællesskab, samt at kunne give til andre,” konstaterede Anders Mørk Hansen.

Billedet viser en mand, som spiller på klaver.

Pianisten Stig Sommer lagde hyggelig underlægningsmusik til hele arrangementet og spillede op til fællessange.

To af de frivillige blev interviewet om deres engagement, og for dem gik følelsen af fællesskab også igen:

”Fællesskab er en vigtig del af min uddannelse, 3K-uddannelsen. Derfor er jeg frivillig tutor for nye studerende, og jeg er også mentor for en elev på SOSU-uddannelsen. Det betyder meget at give noget tilbage til stedet her. Og så er jeg blevet positivt overrasket over, at mit mentorskab har udviklet sig til et venskab,” fortalte studerende Lauge Frandsen fra professionsbacheloruddannelse i kristendom, kultur og kommunikation.

Billedet viser en mand og en kvinde som bliver interviewet af en anden kvinde.

Lauge Frandsen og Bente Dahl blev interviewet om deres frivillige engagement.

Bente Dahl blev oprindeligt frivillig, fordi hun var interesseret i seniorboligerne på Diakonissestiftelsen og gerne ville se stedet an først.

”Siden er jeg flyttet ind et andet sted, men Diakonissestiftelsen er vokset på mig, så jeg er frivillig i kirkekoret og i Bjørnens Kor og i flere andre forbindelser i kirken. Det er meget givende at være blevet en del af fællesskabet her, og hvis ikke det gav mening for mig, ville jeg jo stoppe,” sagde hun.

Billedet viser to kvinder som smiler til kameraet.

To af arrangørerne; frivillighedskonsulent Ida Marie Vestergaard Petersen og kommunikationschef Karen Grønkjær Kjeldsen.

Fakta

  • Den sidste fredag i september er Frivillig Fredag, hvor frivillige i hele Danmark bliver hyldet.

  • Diakonissestiftelsen har ca. 200 frivillige, som gør en forskel blandt andet i Loppeshoppen på plejehjemmene, på hospice og som mentorer for elever.

  • Har du lyst til at være frivillig, kan du skrive til frivillighed@diakonissen.dk

Læs mere om frivillighed