Frederiksberg Kommune forlænger kontrakten med Diakonissestiftelsens Hjemmepleje

24. november 2020

Borgerne på Frederiksberg vil fortsat kunne vælge Diakonissestiftelsen til at stå for deres hjemmepleje, efter at Frederiksberg Kommune har forlænget kontrakten med tre år.

En ældre kvinde sidder og griner sammen med en medarbejder fra hjemmeplejen.

Gylva Vestengen er glad for, at hun fortsat kan få hjælp af Diakonissestiftelsens Hjemmepleje. Her sidder hun sammen med Jannik Bernsen. Foto: Mette Frid Darré.

Af Karen Grønkjær Kjeldsen // kakj@diakonissen.dk

Det var stort, da Diakonissestiftelsen i 2015 vandt udbuddet som hjemmeplejeleverandør i Frederiksberg Kommune i seks år. Og det er med endnu større stolthed, at vi nu kan meddele, at kommunen har forlænget kontrakten, så borgerne i Frederiksberg kan vælge Diakonissestiftelsen som sin hjemmeplejeleverandør frem til oktober 2024.

”Vi glæder os til at fortsætte vores mangeårige samarbejde med Frederiksberg Kommune om at levere pleje og omsorg. De seneste fem år har vi vist, at vi leverer hjemmepleje med udgangspunkt i den enkelte borger, og kommunen har udtrykt stor tilfredshed med Diakonissestiftelsen som leverandør. Det gør mig endnu mere stolt, over de dygtige medarbejdere og ledere i hjemmeplejen, som hver ser det enkelte menneske,” siger Diakonissestiftelsens adm. direktør Anne Mette Fugleholm.

Også 88-årige Gylva Vestengen, der hver dag får besøg af Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, er glad for, at aftalen fortsætter:

”Det betyder meget for mig, at det er Jannik, Tom og Yasser, der kommer i mit hjem og ser til mig hver dag. Jeg kommer selv i tøjet, og så hjælper de med morgenmaden. De er friske og hurtige til at hjælpe mig, og vi snakker sammen, mens vi hjælpes ad med opgaverne. Det er rart, at vi kan grine sammen, og det føles som om, de har god tid til mig.”

Glade for anerkendelsen

Diakonissestiftelsens Hjemmepleje har løbende arbejdet med at forbedre sin ydelse til borgerne blandt andet ved at invitere borgerne til kaffemøder, ved at deltage i Hvad-er-vigtigt-for-dig?-dagen og ved kompetenceudvikling af medarbejderne.

”Vi er meget glade for den anerkendelse af fagligheden og medmenneskeligheden hos vores ledere og medarbejdere, der ligger i kontrakt-forlængelsen. Vi har både oplevet en god dialog med borgerne og en høj brugertilfredshed, og vi glæder os meget over, at vi kan fortsætte plejen af vores borgere,” fastslår forstander for Ældre og livskvalitet på Diakonissestiftelsen Hanne Munkholm.

Vi fortsætter med at blive endnu bedre

Lederteamet i Diakonissestiftelsens Hjemmepleje fortæller, at det skaber ro blandt medarbejderne at vide, at samarbejdet med Frederiksberg Kommune løber i hvert fald til oktober 2024.

Souschef Lena Vibeke Jensen fra Diakonissestiftelsens Hjemmepleje, er glad for det store skulderklap til medarbejdere og ledere. Arkivfoto: Mette Frid Darré.

”Det er virkelig dejligt, at vi ved, hvad vi skal de næste tre år. Medarbejderne har løbende fået udviklet deres kompetencer i forhold til den komplekse opgave, det er at levere hjemmepleje til borgerne på Frederiksberg. Det kan vi nu bruge til at blive endnu bedre i fremtiden,” siger souschef Lena Vibeke Jensen, og tilføjer:

”Vi har arbejdet med, at alle skal være glade for at komme på arbejde og har en høj trivsel og har på den måde fået sænket sygefravær og skabt en stabil medarbejdergruppe. Det giver høj tilfredshed, og den bliver bare endnu bedre af at få sådan et skulderklap.”

Fakta:

  • Diakonissestiftelsens Hjemmepleje er en af to private leverandører, som borgerne frit kan vælge ud over den kommunale hjemmepleje.

  • Diakonissestiftelsens Hjemmepleje vandt udbuddet i 2015 og skulle dermed levere hjemmepleje indtil oktober 2021 med en mulighed for forlængelse i yderligere tre år. Kommunen har nu forlænget Diakonissestiftelsen som leverandør til oktober 2024.

  • Diakonissestiftelsen leverer hjemmepleje til ca. 670 borgere og tilbyder også tilkøbsydelser såsom hundeluftning, rengøring, ledsagelse og praktisk hjælp.

  • Diakonissestiftelsen er en non-profit velfærdsleverandør med over 155 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.

Læs mere om hjemmeplejen