Fortræffelig Frivillig Fredag med fællesskab og fyraftensøl

27. september 2021

Under farverige flagkæder fejrede frivillige, ansatte og erhvervslejere på Diakonissestiftelsen Frivillig Fredag den 24. september. Det blev en eftermiddag med fællessang, grillpølser, håndbajere, snak, sang og stemning og et velkommen til den nye direktør.

Mennesker til havefest.

Den sidste fredag i september er Frivillig Fredag, hvor frivillige i hele Danmark bliver hyldet. På Diakonissestiftelsen blev dagen fejret med pølser, øl og fællessang.

Tekst og fotos: Mette Frid Darré // mfda@diakonissen.dk

Mellem seniorboligernes gule mursten og blade i efterårsfarver løb Frivillig Fredag af stablen. I et telt ved springvandet i Diakonissestiftelsens baghave indfandt frivillige, ansatte, studerende, beboere og erhvervslejere sig i eftermiddagssolen. Derudover var det også en kærkommen lejlighed til at få sat ansigt på Diakonissestiftelsens nye administrerende direktør Anders Mørk Hansen.

”Vi fejrer Frivillig Fredag i år for at hylde vores frivillige og fejre, at coronaen er trådt lidt i baggrunden, og vi endelig kan være fælles igen,” understregede bestyrelsesformand for Diakonissestiftelsen Mogens Madsen i sin velkomsttale og fortsatte:   

”Derudover er det også en god mulighed for at sige ordentligt velkommen til vores nye administrerende direktør, hilse på vores erhvervslejere, nyde fællesskabet med dem, der bor her og tale med de studerede, der lige har tid til en pølse og en øl på vej på weekend.”

En mand holder tale, og tilhørerne griner.

Bestyrelsesformand Mogens Madsen (t.v.) bød velkommen til den nye administrerende direktør, Anders Mørk Hansen.

Mødes på tværs

Eftermiddagen bød på rundvisninger ved forstanderinde søster Marete Pelle Poulsen, der kyndigt viste festdeltagerne rundt på Diakonissestiftelsen. Her kom de forbi Søsterhjemmets stuer med kendte bemalinger på lofter og vægge og rundede det sagnomspundne Alterbrødbageri, der er sin eneste af sin art i Danmark.

Ved springvandet blandt småsnakkende grupper nød Ole Mortensen en hotdog. Han havde sammen med to frivilligkolleger taget tog og metro fra Gentofte for at fejre frivilligdagen på Frederiksberg. Og det er ikke første gang, at Ole Mortensen har taget turen til Diakonissestiftelsen for at møde andre frivillige.

En mand i blå jakke smiler.

Frivillig Ole Mortensen havde taget turen fra Gentofte, hvor Diakonissestiftelsen driver et sundhedscenter og to botilbud samt Plejehjemmet Salem.

”Jeg dukker ofte op, når Diakonissestiftelsen holder arrangementer. Det er altid hyggeligt, trygt og fredeligt at være med. Jeg har også været på rundvisning i dag, selvom jeg har prøvet det før,” fortalte Ole Mortensen, der i flere år har været frivillig vært i Sundhedscenter Hvide Hus, hvor han tager imod medlemmer om søndagen.

Anders Mørk Hansen taler i mikrofon.

Diakonissestiftelsens frivillige, lejere, studerende og ansatte fik sat ansigt på den nye direktør Anders Mørk Hansen.

En særlig plads i hjertet

For administrerende direktør Anders Mørk Hansen er Frivillig Fredag en perfekt dag at fejre fællesskabet på:

”De frivillige på Diakonissestiftelsen har en ganske særlig plads i vores hjerter. Et rigtig godt eksempel på frivillighed i det daglige er grillen, som vi steger pølser på i dag. Det er seniorbeboere, der ejer og betjener den,” sagde direktøren og takkede for indsatsen.

Hans Sørensen (t.h.), der er beboer i Seniorboligerne, grillede sammenmed Jørgen Larsen (t.v.) og John Haaning omtrent 200 pølser.

Anders Mørk Hansen bød også velkommen til de sundhedsfaglige erhvervslejere, som var mødt op og opfordrede til at udnytte fællesskabet på Diakonissestiftelsen endnu bedre.

To smilende mænd.

Jørgen Reith fra ConnectFys og Sornsiri Sae-Wang fra UniqueAlign er to af erhvervslejerne på Diakonissestiftelsen, som var mødt op for at tage del i fællesskabet.

”Jeg er super glad for at være landet i denne smeltedigel af dygtighed, fælleskab og frivillighed – samt trang til at hjælpe mennesker,” sluttede den nye direktør.

Mennesker synger.

Ikke et arrangement på Diakonissestiftelsen uden fællessang. Denne gang stod den på ’Livstræet’ akkompagneret af musikterapeut Hugo Jensen fra Diakonissestiftelsens Hospice.

Fakta:

  • Den sidste fredag i september er Frivillig Fredag, hvor frivillige i hele Danmark bliver hyldet.

  • Diakonissestiftelsen har ca. 200 frivillige, som gør en forskel, blandt andet i Loppeshoppen på plejehjemmene, på hospice og som mentorer for elever.

  • Har du lyst til at være frivillig, kan du skrive til frivillighed@diakonissen.dk 

Tema: Frivillighed giver mening