Første skridt på vejen

16. januar 2020

80 elever på UddannelsesCenter Diakonissestiftelsens SOSU-skole afsluttede i begyndelse af det nye år deres grundforløb og er nu klar til næste skridt mod en hverdag som SOSU-hjælper eller assistent.

Grundforløbholdet GF2A modtager deres eksamensbeviser i Diakonissestiftelsens Emmauskirke. Foto: Thomas Wittrup.

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Stemningen var høj og eleverne tydeligvis stolte og glade, da 80 elever fra SOSU-skolens grundforløb (GF1 og GF2) afsluttede 20 ugers undervisning med at modtage deres eksamensbevis fra uddannelsesleder Louise Elmgaard Thiem:

”I er ved at uddanne jer til velfærdsdanmarks kamptropper. Det er jer, som vil blive sendt ud i forreste linje. Det er snart jer, som vil komme ud til borgerne og skal løse problemer på stedet – her og nu! Jer som kommer til at sørge for, at borgerne får den hjælp, de har brug for! Det er en ansvarsfuld opgave, og det er et modigt og vigtigt valg at gå i gang med den uddannelse, I nu har taget første skridt imod. Godt gået og tillykke med det!” lød det fra en stolt uddannelsesleder til de mange elever.

De 80 elever er en uensartet flok. Fra vidt forskellige baggrunde og i aldre mellem 16 og 60 år. Men med et fælles mål om gerne at ville gøre en indsats for de borgere, som har brug for hjælp. Og alle del af et stærkt fællesskab, som gav sig til udtryk i begejstringen fra alle eleverne, når de hver især modtog deres bevis. Der var ikke tvivl om, at fællesskabet har båret undervejs mod målet.

Og fællesskabet fortsætter for langt de fleste af eleverne. Størstedelen af GF1-eleverne fortsætter på GF2 og størstedelen af GF2-eleverne fortsætter på Diakonissestiftelsens hjælper- eller assistentuddannelse.

 

Fakta:

Læs mere om SOSU-uddannelserne på Diakonissestiftelsen:

diakonissestiftelsen.dk/sosu

Infomøde på SOSU-skolen

5. februar 2020
Kl. 12.30-14.30

Vores elevguider byder velkommen ved Peter Bangs Vej 3A allerede kl. 12.15.

12.30-13.00 er der fælles opstart, hvorefter eleverne guider rundt på skolen i mindre grupper.

Mere om SOSU-skolen

Seneste artikler: