Filmfestival i Emmauskirken

5. maj 2021

Temaet er liv og død, når dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX lægger vejen forbi Diakonissestiftelsens kirke med filmen ’We are as gods’ og tilhørende paneldebat.

Foto af en mand i en rød jakke.

Film i Emmauskirken: Stewart Brand, miljøaktivist, cyber-pioner og fortaler for ‘de-extinction’ i dokumentaren ’We are as gods’, der vises under CPH:DOX. Pressefoto.

Af Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Hvor langt kan – og skal – moderne teknologi gå i forhold til at forlænge eller måske endda genskabe liv? Sådanne spørgsmål stiller filmen ’We are as gods’ fra 2020 og byder på svarene. Filmen bliver vist som en del af CPH:DOX-festivalprogrammet den 12. maj i Diakonissestiftelsens Emmauskirke. Her vil et panel med blandt andre et medlem af Etisk Råd før filmen sætte ord på muligheder og dilemmaer i forhold til blandt andet genteknologi, klima- og miljøvidenskab og kunstigt forlænget liv.

Præst i Emmauskirke og leder af Diakonissestiftelsens afdeling for kirke og diakoni Jan Nilsson glæder sig til at byde filminteresserede indenfor til en aften med dokumentar og debat.

”Jeg er meget begejstret over, at en af verdens største dokumentarfilmfestivaler besøger vores kirke. Det er så spændende, og filmen, som bliver vist den 12. maj, er stærkt aktuel i forhold til de tematikker, som vi beskæftiger os med på Diakonissestiftelsen. Vi har livet og døden tæt på hver eneste dag og vil meget gerne deltage i den brede samtale, som foregår om etik og teknologi: Kan vi måske mere, end hvad godt er? Hvor sætter vi grænsen?” siger Jan Nilsson.

Genoplivning af mammutten

’We are as gods’ (2020) tegner et fascinerende portræt af en kontroversiel videnskabsmand, den 81-årige, excentriske biolog Stewart Brand, som er miljøaktivist, cyber-pioner og senest fortaler for ‘de-extinction’: genoplivning af uddøde arter som mammutten.

I paneldebatten, som går forud for filmen, vil professor og medlem af Det Etiske Råd Thomas Ploug og sognepræst og forhenværende MF’er Charlotte Dyremose m.fl. dykke ned i debatten om konsekvenserne ved at lege guder. Radiovært Christoffer Emil Bruun er ordstyrer.

”Diakonissestiftelsen arbejder meget med bæredygtighed. For eksempel er Emmauskirken medlem af Grøn Kirke, så også i forhold til klima og miljødelen af filmen, synes jeg, at det giver god mening at opleve filmen i vores kirkerum. Jeg er glad for, at vi kan bruge Emmauskirken på denne måde. Det er vigtigt, at kirken er der, hvor folk er. At vi sætter fokus på et svært emne og skaber rammen om en nødvendig dialog og debat,” konstaterer Jan Nilsson.  

Det er ikke første gang, at Emmauskirken lægger sæder til store filmoplevelser. Diakonissestiftelsens egen filmklub DiaKino viser regelmæssigt film på kirkens store lærred.

Praktisk information

’We are as gods'

12. maj 2021, kl. 19:30
Emmauskirken
Peter Bangs Vej 3C
2000 Frederiksberg

  • Billetter via: www.cphdox.dk

  • Vi serverer et glas vin og en snack under filmen.

  • Arrangementet bliver afviklet i overensstemmelse med gældende corona-restriktioner.  Husk mundbind og gyldigt coronapas.

  • Se arrangementet på Facebook

Læs mere om bæredygtighed på Diakonissestiftelsen