Emmauskirkens efeu blev for stor

22. juni 2020

Den store, flotte efeu, som i årtier har prydet den ene side af Emmauskirken på Diakonissestiftelsen, blev til sidst for stor.

Emmauskirkens vestlige facade blev i weekenden ufrivilligt befriet for sin grønne udsmykning.

Tekst og foto: Thomas Wittrup // thwi@diakonissen.dk

Efeuen er løbende blevet klippet og plejet, men lørdag den 20. juni, kl. 17.33 slap den store slyngplante uventet murværket og faldt til jorden. Ingen personer var i umiddelbar nærhed og eneste skade – udover efeuen selv – var et nedløbsrør, som bukkede sammen under vægten af den store plante.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det besluttet at fjerne de resterende efeu-planter på Diakonissestiftelsens bygninger.

Der blev kørt i alt 10 ton efeu væk i løbet af dagen.

   

   

    

    

Fakta

  • Diakonissestiftelsen er en nonprofit erhvervsdrivende fond, der ledes af en professionel bestyrelse og har over 500 medarbejdere på Frederiksberg og i Gentofte samt 250 frivillige.

  • Diakonissestiftelsen driver børneinstitutioner, uddannelsescenter, social psykiatri, plejehjem, hjemmepleje, hospice, genbrugsbutikker og kirke, og har ca. 150 boliger til studerende, seniorer og ældre samt erhvervslejemål for ca. 90 sundhedsfaglige og kirkelige lejere.

  • Diakonissestiftelsen har gennem 157 år den længste historie og de nyeste idéer – og bidrager til samfundet med innovativ og bæredygtig udvikling.