SOSU-hjælperne fra H1602 på vej mod nye destinationer

18. april 2017

32 nyuddannede social- og sundhedshjælpere fløj fra reden d. 10. april 2017

Humøret var højt blandt de 32 mænd og kvinder, der dimitterede med manér og nu flyver mod nye destinationer. En rejse gennem uddannelsen som social- og sundhedshjælper er afsluttet - og en ny rejse starter. Nogle dimittender har planer om at videreuddanne sig til social- og sundhedsassistenter, andre i arbejde eller måske noget helt tredje.

Hold H1602 danser om statuen af Dronning Louise

Grin, lange kram og godt humør - det var tydeligt at se, at eleverne i H1602s to klasser Q og Z hold har fået et stærkt sammenhold. De har både støttet hinanden, lært af hinanden og haft det sjovt sammen under deres uddannelser til SOSU-hjælpere.

Til dimissionen blev der holdt tale af forstanderinde Søster Merete Pelle Poulsen, klasselærer Heidi Sørensen og uddannelsesleder Louise Elmgaard Thiem.

Louise Elmgaard Thiem ønskede stort tillykke og sagde blandt andet:

"Vores motto her på Diakonissestiftelsen er, at vi ser altid mennesket – det bliver nu jeres motto for jeres fremtidige virke. De mennesker, som I kommer til at tage jer af, vil aldrig blive endnu et nummer i rækken. I har lært, at uanset, hvor svagt, hvor sygt, hvor hjælpeløst et menneske I står over for, så er det altid et menneske først og fremmest"

Louise sagde også:

"I er for altid en del af det fællesskab, der udgår fra dette sted. Det er et godt fundament"

Der synges Livstræet

Glad elev har fået overrakt sit bevis

Elevernes lærer Heidi Sørensen roste eleverne for deres faglighed og ikke mindst deres venlighed, som hun mindede eleverne om, er en vigtig ting, når de går ud og møder borgerne i øjenhøjde.

Traditionen tro fik eleverne også påsat deres duenåle, der symboliserer håb for fremtiden. Social- og sundhedshjælpernes duenåle har en grøn kant, der netop repræsenterer deres uddannelse.

Stolt elev med sin duenål

Afslutningsvis blev der danset rundt om statuen af Dronning Louise. Den daværende Dronning Louise stiftede Diakonissestiftelsen tilbage i 1863.

Galleri