En ny titel som SOSU-assistent på en solskinsrig forårsdag

29. marts 2017

25 sprudlende elever fra Hold A1508 er dimitteret

Mandag d. 26. marts startede ud som en tåget forårsdag, men endte som en smuk, solskinsrig dag fuld af glæde. Om eftermiddagen dimitterede 25 glade elever fra hold A1508, der med strålende øjne og stor stolthed kan kalde sig social- og sundhedsassistenter.

Glade dimittender med duenåle

Stemningen var helt i top til dimissionen, som bød på sang, taler, diplomoverrækkelse samt overrækkelse af Diakonissestiftelsens særlige duenåle. Duenålen, der symboliserer tro, håb og kærlighed, har en gul kant, som repræsenterer social- og sundhedsassistenternes uddannelse.

Forstanderinde Søster Merete Pelle Poulsen påsætter duenål

Blandt talerne var forstanderinde, søster Merethe Pelle Poulsen og UC Diakonissestiftelsens rektor, Kim Petersen samt underviser og klasselærer, Ane Henriksen.

Underviser Ane Henriksen ønskede dimittenderne tillykke og sagde:

"I er autoriserede nu og det ved I godt, hvad betyder - nemlig at I skal udvise omhu og samvittighed i jeres omsorg og sygepleje. Omhyggeligheden viser sig ved, at I tager jer tid til de medmennesker og opgaver, I får ansvar for. En tid, der kan være svær at finde i et fag som vores, hvor effektivitet nærmest er blevet mere efterspurgt end omsorg. Og det er der, I skal huske, hvor I kommer fra. I kommer fra denne skole, Diakonissestiftelsens Social-og sundhedsskole, hvor værdier som medmenneskelighed er centralt. Selvfølgelig skal vi kunne fungere i et travlt arbejdsliv, men vi må aldrig glemme at omsorgen og det mellemmenneskelige samarbejde er det vigtigste. Tag jer tid, og hvis den ikke er der, så kræv den!"

Derudover sagde Ane:

"Jeg er ikke spor betænkelig ved at sende jer ud i verden. Jeg er så tryg ved at vide, at de borgere og patienter, der kommer til at møde jer, bliver mødt med en sygepleje, præget af den største omhyggelighed og samvittighedsfuldhed, og ikke mindst en sygepleje med høj faglig kvalitet."

Tale ved underviser Ane Henriksen

Dimissionsdagen blev afsluttet med traktement og dans om statuen af Dronning Louise, der grundlagde Diakonissestiftelsen sammen med Louise Conring.